Ректор с гръцки имот и заем от човек на Цв. Василев

Автор:
Петък, 01 Ноември 2013 15:53
Проф. Стати Статев Проф. Стати Статев

Проф. Стати Статев има заем от 100 000 евро от фирма Бордони ЕООД, чийто собственик е съдружник на Цветан Василев, шеф на надзора и мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка.

Проф. Статев е обявил заема в декларацията си в публичния регистър, както и къща с двор и парцел в Гърция.

Къщата с разгърната площ 365 кв. м е купена за 39 000 лв., а за парцел от 504 квадрата са дадени още 41 000.

Интересно – собственик на фирма “Бордони” е Красимир Илиев, който е съдружник в няколко компании с банкера Цветан Василев.

Съпругата на Цветан Василев проф. Антоанета Василева е декан в УНСС, а той самият е член на Настоятелството на университета и негов щедър спонсор.

Преди няколко дни ректорът на УНСС предизвика взрив от недоволство с репликата си към протестиращите студенти: “На който не му харесва тук – да емигрира!”

….В Корпоративна търговска банка са съсредоточени основна част от парите на държавните предприятия.

По неофициална информация сумата е към 1 млрд. лв.

С част от тези пари банката финансира покупки на медии и рекламира в тях. КТБ отрича да има нещо общо с медиите на Ирена Кръстева-Делян Пеевски, което предизвиква само насмешки в обществото.

В чуждестранното списание Leader, обаче, Цветан Василев се хвали с медийните инвестиции на банката.

pernik1.com

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • РОСКО

  Започнаха копроматите, които даже не са и компромати щом да обявени в публичния регистър. Но както се пее: Карай да върви, това е валс!

 • читател

  Червени продажни боклуци навсякъде щъкате заразни хлебарки. Но ще ви дезинсектицираме скоро. Зимата идва. Виденовата зима, а тогава си знаете какво следва...

 • @@@@

  КОЙ, КОЙ, КОЙ ЩЕ РАЗКАЖЕ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ РЕКТОРИ, ЧЛЕНОВЕ НА МАСОНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ "СЪВЕТ НА РЕКТОРИТЕ"????

 • Kenan Evren

  Тази тъпа червена глава е типичен един от хилядите измислени от БСП-ДС "професори" и сега на ключови места в ВСС КС и УС на университетите ! Щом студентите се разбунтуваха ще дойде и края на червената чума душеща България от десетилетия !

 • Без име

  ...Къща, по-голяма от президентската къща в Гърция, 20 пъти по евтина!...
  Бареков и Моника Гаджанова спят ли?!

 • някой

  Ако цифрите са верни, за 39 000 лв в Гърция не можеш да си купиш даже и гарсониера. Изглежда този "професор" е един изпечен мошеник.Като всички червени боклуци.

 • Обективния

  Замислихте ли се,че имота може да е купен преди 20г.,та тогава тези пари са били реални.Кръгът ''Капитал'',плащащ на този сайт и онзи пловдивския, много се активизираха!Това са ''удари' по Бареков и екипа му-неудобните за Прокопиев,Борисов и Плевнелиев,бъдете обективни скъпи пишещи и коментиращи!

 • Към Обективния

  Не те ли е срам? Какви кръгове те гонят, тук има студенти, които се борят за морал! Промита червена тикво - в главите ви може да има само наши и врагове! Промитите ви мозъци не могат да проумеят, че има чисти каузи, които не са купени както всичко в измисления ви свят, негодник!

 • някой

  Алоо,"Обективния",преди 20 г в Гърция един 90 кв апартамент струваше около 30 МИЛИОНА драхми.За да е по-ясно 1 милион драхми =около 3 100 евро! И не пиши повече комунистически заблуди- патент на червената мафия!

 • Румен Гечев

  Абсолютен мръсник и доносник от породата натегач-комсомолец.
  По-хубави студентки трудно вземаха изпит при него,ако не минат през квартирата му.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм