ГД БОП: Първо бият, после питат

Автор:
Вторник, 13 Октомври 2020 10:41
ГД БОП: Първо бият, после питат

Маскирани и тежковъоръжени служители на ГДБОП са нахлули с взлом по погрешка в апартамент в столичния квартал „Левски-Г“, пребили са мъж и жена с 4-месечно бебе.

Това става при акцията срещу група за рекет и имотни измами, оповестена преди няколко дни.

За случая обаче не е казано нищо официално.

По бТВ Десислава Крумова, която е майка на потърпевшата жена и пряк свидетел на грозните сцени, разказа за ужаса.

Беше малко преди 6 часа сутринта. Събудих се заради голям трясък. Попитах какво става, а един господин вика: Тихо, госпожо, ние сме от ГДБОП, отиваме срещу вас. Ама как срещу нас - там живее младо семейство, което има бебе? Гледам много хора с качулки и автомати, започнаха да викат и крещят: Боклуци, млъкнете, телефоните дайте.

Само ме наричаха боклук, млъкни. Аз и дъщеря ми плачехме. В това време разбиваха. Дъщеря ми каза: Мамо, убиват ни. Те просто влизаха и не ги интересуваше нищо от това, което се опитвахме да кажем.

Исках да ми обяснят какво става. Те казаха, че ще разберем по телевизията. След това разбрах как са ги били, а дъщеря ми е с 4-месечно бебе. И нея са я ритали.

Линейката дойде след един час и нещо. Полицията не ни потърси. За какво влязоха, никой до момента не каза. Като дойде шефът, обясни, че стават грешки. Един ми каза: Еми госпожо, навигацията ни доведе до вас.

Зет ми целият ден бе вдигнал кръвно, дъщеря ми се оплакваше, че я болят гърдите. И в момента я боли гръбнака, тя роди със секцио.

През два часа се будим, да не би някой да влезе. Как да сме спокойни по домовете си? Как да продължим да живеем с този стрес?! Ще си търсим правата докрай. Ние сме първите, които са потърпевши.

Ами, ако детето бе по-голямо и си беше глътнало езика. Дъщеря ми е родилка. Най-малкият проблем е вратата. Психиката е проблем, това е.

Като си вършат тези изпълнения, нека полицаите да бъдат отговорни. Нека хората да живеят спокойно по домовете си. Нали затова е демокрация. Всеки бърка, но и да си престъпник, това не е начина да влезеш в един дом, обясни възмутената жена.

Пострадалият мъж скри лицето си пред камерата.

Той допълни картината на изживявания ужас: Бях на земята без да се съпротивлявам. Усещах удари по главата и гърба. Ритаха жена ми, бях безсилен. Пуснаха ми електрошок. Попитах защо се налага това, а те казаха: Боклук, млъкни.

След няколко минути попитаха за име, което ние не познаваме. Питаха дали съм Станислав, а аз такова лице не познавам. Тогава разбраха, че са сгрешили. Свалиха белезниците и излязоха. Никой не се извини. След половин час дойде шефът на отдела и се извини, като каза, че такива грешки се случвали.

От ГДБОП на този епат се оправдават само с вътрешна проверка на случая.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм