Марешки: Няма да бягам, ще се защитавам

Автор:
Вторник, 15 Септември 2020 09:34
Марешки: Няма да бягам, ще се защитавам

Зам.-председателят на парламента Веселин Марешки, който вчера получи ефективна 4-годишна присъда за рекет от Апелативния съд във Варна, обяви по Нова телевизия тази сутрин, че няма да бяга, а ще се защитава пред последната трета инстанция - Касационния съд.

Бизнесменът и водач на партия Воля е категоричен, че е невинен, а съдът не взел под внимание доказателствата, че има самонастанил се ресторантьор в негов имот, от когото той си е искал наем.

Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция, каза Марешки. Т

Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима, каза още политикът.

Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно, допълни лидерът на Воля.

Той е категоричен, че искат да очернят името му: За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен, категоричен е Марешки.

Aдвoкaтитe ми щe oбжaлвaт в зaкoнoвия cрoк. Нямa дa ce пoддaм нa пoрeдния oпит зa нaтиcк. Гocпoд oтгoрe глeдa! Вярвaм, чe иcтинaтa щe възтържecтвувa!, твърди бизнесменът.

Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България, Бог ми е свидетел, че аз съм невинен. Ще подаря плажа (Кабакум - б.р.) на президента, за да стане олигарх, и той да си подаде оставката, но не вярвам в неговата съвест, заключи Марешки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм