Борисов: Иванов се жали от НСО, а вика за Радев!

Автор:
Петък, 10 Юли 2020 09:29
Борисов: Иванов се жали от НСО, а вика за Радев!

Премиерът към президента: Когато свиеш юмрук, ще получиш юмрук!

Националната служба за охрана се ръководи от президента! Какво направи Радев 4 години - нищо?

Тече процес на дестабилизация заради влизането ни в чакалнята на Еврозоната, новината се чака тази вечер

Много ми е мила държавата и не искам тя да се разруши от глупости. Искам да го предотвратя, доколкото мога.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

"Христо Иванов отива, дебаркира на брега. Не мога да го виня, всяка партия има право на избор. Той е посрещнат от охранители, но нищо не предполага тяхното действие. Сега го виждам този клип, но аз просто виждам артисти. Един върви и носи знаме, а друг го бута до водата", коментира премиерът.

Върхът на негово възмущение е действието на един от охранители на НСО.

"Взема и хвърля знамето, а знае, че през цялото време го снима. Разбира се свършва сценката, качват се в колата и отиват къде? Да подкрепят президента. Какво прави Христо Иванов, подкрепя този, който пряко го е нападнал, този, който управлява НСО. А ще държи Борисов отговорен, защо?", попита Борисов.

Премиерът контрира, че четири години Радев е управлявал НСО. А сега при задаване на дневния ред в Комисията участват съветници на президента. Министър-председателят заяви, че е озадачен от момента, в който се поставя темата.

"Защо това не се направи, когато ДПС нямаше кворум? Или когато ДПС искаше оставки? Председателят на ДПС Мустафа Карадъйъ винаги е подкрепял президента и тогава темата за охраната не е била на дневен ред. Защо? Защото са били удобни. А сега не са", категоричен бе той.

Премиерът благодари на партията за подкрепата, която взаимно са си оказвали по предложения в Парламента.

"Охрана сложихме и на Прокопиев, когато имаше сигнали. Но сега иска да ми се вмени, че това е моя тема. Не е. Сигурен съм, че и двамата ще си свалят охраните. Но Радев да поеме вината за отпадането. Ако ме питате мен, НСО трябва да остане да пази президента, който и да е той, премиера, който и да е той", смята Борисов.

Премиерът подчерта, че прокуратурата действа и в структури на Министерски съвет, но при подобни акции той не коментира. Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Тези, които протестираха вчера, са алтернативата. Дори си се бяха подредили по министерства. Ако ДПС се изкаже против ГЕРБ, веднага ще спрат да говорят за тях. В понеделник ще вземем решението и тогава Комисията няма да може да го оправдае. Когато си се подписал да свалиш охраната на даден човек и утре го растрелят, как ще се оправдаеш?", попита премиерът.

Според него няма разлика между масовото събиране в дискотеките и събирането на хора за протест пред президенството.

"Защо да затварям дискотеки и барове, като най-висшият орган - президентството, не спазва мерките и дава такъв пример. Ако Щабът не направят публичен медицински дебат, отварям всичко. Но нека да се знае, че отговорен за това ще е президентът. Едни могат да бъдат глобявани, а други не. Мен ме глобиха за събитието в Стара Загора, а президента ще бъде ли глобен? Вчера имаше повече хора, отколкото на футболните мачове", категоричен бе Борисов.

Премиерът е категоричен, че става въпрос за сценарий за дестабилизация заради очакваната днес новина за влизането на България в чакалнята на Еврозоната.

От едната страна са Радев, Нинова, Румен Петков, Христо Иванов.

Те не искат България да е пълноправен член на ЕС, категоричен е Борисов.

Но свиеш ли юмрук, ще получиш юмрук, добави той.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм