ГЕРБ Асеновград чества празника на града /снимки/

Автор:
Неделя, 31 Май 2020 16:04
ГЕРБ Асеновград чества празника на града /снимки/

Общинските съветници от ГЕРБ-Асеновград и кметът на общината д-р Христо Грудев честваха празника на града

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Асеновград поднесоха венец на паметника на цар Иван Асен II по повод празника на града. Те се поклониха пред делото на великия владетел и отдадоха почит пред паметта му. Всяка година в последната неделя от месец май Асеновград чества своя празник. Тържественото отбелязване започна с празнична света литургия за благоденствие на града. Тя се състоя в храм „Свети Николай Чудотворец”, където присъстваха и общинските съветници, и кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

"Асеновград е град с традиции, морал и здраво духовно наследство. Десетилетия назад, всички ние, асеновградчани, сме показвали, че нищо не е способно да сломи духа и стремежа ни за постигане на независимост, за просветление и възход. Наш дълг е да пазим завещаното, за да завещаем и ние на бъдещите поколения ценности и значими дела. Днес отдаваме почит на историята и предците си. Правим го с достойнството на наследници, които знаят, че нищо от настоящето ни не би било така стойностно, ако нямахме столетията бурно минало по тези земи. С тези думи се обърна към съгражданите си д-р Грудев.

От църквата празникът се пренесе на площад „Академик Николай Хайтов”, където под звуците на националния химн бе издигнат българският трибагреник. Тържественият ден завърши с церемония по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград. Тя се проведе в Старинно училище „Свети Георги”. Удостоени със званието бяха местните бизнесмени Абдул Хассун и Вакрил Запрянов, спортистът Димитър Трамбураджиев и Георги Велев, посветил живота си на изучаването на българските празници и традиции.

 

--

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм