Любомир Трайков, убил трима, върнат в затвора!

Автор:
Четвъртък, 21 Май 2020 13:50
Любомир Трайков, убил трима, върнат в затвора!

Синът на местен бизнесмен излежавал присъдата си с изключително чести домашни отпуски!

Апелативен съд промени определението на Окръжен за предсрочно освобождаване

Състав на Пловдивския апелативен съд, с председател съдия Магдалина Иванова и членове Деница Стойнова-докладчик и Велина Антонова, отмени определение на Окръжен съд – Пловдив за условно предсрочно освобождаване на Любомир Трайков.

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Трайков, който е син на пловдивски бизнесмен, излежава петгодишна присъда за тежка катастрофа с трима загинали на бул. „Руски“, станала на 18.11.2016 г.

Тогава Трайков, който управлява лекия си автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол и със скорост близо 100 км. в час, се блъска в друга кола, в която пътуват четирима души.

На място загиват двама от тях, а третата пострадала почива от нараняванията си в болница, седмица след катастрофата.

Присъдата на Трайков влиза в сила на 14.03.2018 г.

Първоначално Пловдивският Окръжен съд го осъжда на 4 години лишаване от свобода, а Апелативният съд увеличава присъдата му на 6 години.

По-късно Върховният касационен съд изменя присъдата като я намалява с една година и така Трайков излежава 5 годишна присъда като е лишен от право да управлява МПС за период от 7 години.

В мотивите на определението си Пловдивският апелативен съд е посочил, че в случая е налице една от предпоставките за условно предсрочно освобождаване, а именно Трайков е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание (всичко 3 години 7 месеца и 21 дни), а неизтърпеният остатък се явява в размер на 1 година 4 месеца и 9 дни.

Апелативните съдии обаче са приели, че липсват данни за изпълнение на второто изискване на закона, а именно осъденият да е дал доказателства за своето поправяне.

Дали корекционният процес спрямо осъденото лице е приключил и дали са постигнати положителни резултати от него, следва да се установи на базата на изготвения спрямо Трайков план на присъдата, като в случая такъв липсва.

Отделно от това от наличните в досието на осъдения първоначален и текущ доклад и психологическо заключение се установява, че при него се отчита дефицит в една и съща проблемна зона – „Отношение към правонарушението“. За постигане на положителна промяна в тази насока би следвало да са планувани и насочени социално-възпитателни дейности спрямо Трайков, но за извършени конкретни такива, също няма данни.

Полагането на обществено полезен труд и спазването на правилника за вътрешния ред е задължение на всеки осъден.

За изпълнение на тези си задължения и проявеното добро поведение Трайков е стимулиран и то впечатляващо често с домашен отпуск, напоследък почти всеки месец, за некратки периоди от време.

Именно затова режимът за изтърпяване на наказанието му е изменен в по-лек.

Тези данни обаче не са достатъчни, че Трайков е дал доказателства за своето поправяне, поради което спрямо него следва да продължи корекционното въздействие.

Определението е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • опаааа

  Вторият от снимката също ще лежи в затвора скоро.
  Да видим дали ще е със заместника си или соло

 • *

  отговори на: опаааа

  Нищо няма да му се случи, нито на втория, нито на който и да било друг убиец! Напротив, ето ви схемата, по която и напушеното говедо, което смаза Милен Цветков ще се отърве! Трябва само да мине време и нещата да се позабравят! Оттам нататък пак парите ще свършат своята работа! Лошото е, че всички си казваме, че на нас това не може да ни се случи, а всеки ден на някой ... се случва! Отново казвам, рибата се вмирисва откъм главата! И ако искаме нещо да се промени, тази глава, трябва да бъде незабавно отрязана!

 • кой

  отговори на: *

  Вторият човек на снимката е сегащния кмет на община Родопи-Павел Михайлов.

 • Първенец

  Богаташкото синче Трайков убило трима човека е от с. Първенец.
  Адвоката му Павел Михайлов сега кмет на община Родопи е от с. Първенец.
  Преди ден в двора на стопанисван от община Родопи в края на с.Първенец се самооби бизнесмен Джоков.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм