Божков извади записка за 200 млн. срещу Домусчиев

Автор:
Понеделник, 18 Май 2020 12:04
Божков извади записка за 200 млн. срещу Домусчиев

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива от българските власти в Дубай, публикува днес в профила си във Фейсбук бележка, за която твърди, че е „паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10 юли 2019 г.“.

Срещата „бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите - на Кирил и мой“, пише Божков в поста си.

„По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС“, пише още Васил Божков и допълва:

„Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа“. 

В своя реакция, също в профила си във Фейсбук, бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев посочва, че „винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!“

„Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”, пише още Домусчиев, според когото „подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България“.

Източник: БНР

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Четящ

  Ало Он Лаина , бройте правилно нулите. Става въпрос за 20 мил. ,а не за 200 мил. Имайте малко себеуважение.

 • *

  Едно е ясно, задава се голяма буря, която най-накрая ще отнесе главата на Тиквоча за последен път! Давай Божков!

 • читател

  отговори на: *

  Тъпак, триещ билетчета на Черепа! Каква буря, дебил, ненормален. Буря има само в тъпия ти кух Череп.

 • читател

  20млн. Такъв уникален неграмотник като Черепа няма. Пълен идиот, с правопис на ниво железничар.

 • читател

  отговори на: читател

  Оправителят на глОпаците пак се Усра! Хи, хи, хи...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм