Психологът Росен Йорданов: Популярност, действия, поведение

Автор:
Неделя, 05 Април 2020 18:25
Психологът Росен Йорданов: Популярност, действия, поведение

Тази сутрин психологът Росен Йорданов бе гост на БТВ. Той коментира ситацията в България, като направи кратка характеристика на ген.професор Венцислав Мутафчийски, Бойко Борисов и Румен Радев.

ПОПУЛЯРНОСТТА на ген. Мутафчийски не само като личност, но и като присъствие има огромно одобрение от българите. Дори когато говори гневно, в думите му личи загриженост, не навиква и внася спокойствие. Неговият глас излъчва топлина и увереност, което кара хората да чувстват, че има държава, която е загрижена за съдбата им. Освен безспорните му лекарските достойнства, генералът умее да накара хората да бъдат солидарни.

ДЕЙСТВИЯТА на Бойко Борисов са абсолютно адекватни. Той се справя перфектно с изключително тежката обстановка. Премиерът много добре знае, че сега не е време за политически сметки и рейтинги. Вижда се, че се държи на висотата на отговорността му към държавата.

ПОВЕДЕНИЕТО на президента е на точно обратния полюс. Той дойде с ореола на човек, който уж може да се справя с критични ситуации. Но се оказа, че не предлага нищо конкретно, ехидничи на 3 март, като обявяви, че проблемът с коронавируса е пълна глупост. Усети, че изостава, излезе и прочете една декларация без да предложи никаква инициатива и се оттегли. Явно той няма никаква представа, че критикарството без конкретно предложение за излизане от кризта не помага, а пречи.

Росен Йорданов е дипломиран магистър – психолог по организационна и трудова психология и магистър по социална психология. Специализирал е „Интерактивно обучение и групово-динамични тренинги” в САЩ и Австрия. Повече от 18 години практикува като водещ на интерактивни обучения и фасилитатор на корпоративни събития. Като експерт и зам.-директор на Института по психология в МВР е участвал, ръководил и обучавал разследващи екипи за овладяване на критични инциденти. Росен Йорданов е един от най-известните специалисти по криминална психология в България и председател на Българската полиграфска асоциация.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Ген. Мутафчийски повдигна мнението на всички адекватни българи относно високото ниво на генералитета ни, https://media.trud.bg/2017/07/07-2-new-360x481.jpgче босото бомбе Радев направо го срина с тъпите си действия до нулата!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм