Ананиев отмени маските! Купуват 1 млн. за бедни

Автор:
Вторник, 31 Март 2020 12:34
Ананиев отмени маските! Купуват 1 млн. за бедни

Носете ги, защото не сте сигурни кой е заразен и кой не - е съветът на Кирил Ананиев

До постигане на консенсус в обществото, се отменя заповедта на министъра на здравеопазването за задължителната употреба на маски на обществени места.

Правителството ще закупи 1 милион маски, които ще бъдат раздадени чрез социалните служби на хора, които нямат възможност за закупят сами въпросното предпазно средство.

Кирил Ананиев е категоричен, че носенето на маски би отдалечило момента, в който може да се наложи налагането на още по-тежки ограничителни мерки.

До седмица-две въпросните един милион маски би следвало да бъдат раздадени на социалнослабите. Те ще са от типа най-добра защита, каза Ананиев.

Можем да не носим маски, ако знаехме кои са болни. Но ние не знаем, а за болните е задължително, за да не предават заразата - обясни министърът в мотивите си за заповедта за маските.

В момента се чакат 2 млн. маски от Китай, добави той.

Китайците за един месец смениха цените, няма как ние да ги определяме - коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. - Глобени за неносене на маска няма. Но 402 са глобени във връзка със забраната за паркове, градини и движение на групи повече от двама.

Всички маски, които получаваме, се разпределят веднага. Първо се осигуряват хората на първа линия, след това РЗИ, МВР, Спешна помощ. Така ще се процедира и с поредната пратка от Китай, каза Килир Ананиев.

Ако от нас зависеше, трябва да остане задължителната норма за носене на маска. Това е тенденцията и в Европа. Но не искаме да вървим срещу хората, искаме да ги убедим, че това е за добро! Има промяна в поведението на хората и то е видимо, защото общата ни цел е здравето на всеки един човек, заключи министър Ананиев.

НОСЕТЕ МАСКИ, АКО ИМАТЕ ТАКИВА! АКО НЕ - КУПЕТЕ СИ, ПО ДЯВОЛИТЕ! ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И БЛИЗКИТЕ СИ, АКО НЕ ВИ ПУКА ЗА ОСТАНАЛИТЕ!

Рекорден брой починали от коронавирус за ден в Испания. За последните 24 часа са починали 849 души, пише Паис.

Предишният рекорд беше в неделя, когато починаха 838 души от коронавирус в Испания.

Общо в Испания са починали от коронавирус 8189 души, а заразените се увеличиха от 85 195 до 94 417 или с около 9000 повече в сравнение с ден по-рано. Около 50 000 души са хоспитализирани, а почти 20 000 са се възстановили. Около 5600 души са в интензивно отделение.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • Гешев да се намеси и вкара ред

  Ананиев за пълен преглед. Борисов се усети, че го потапят в калното бъдеще.

 • г-жа Бандерова

  Браво Киро! Браво Ананиев!Хвала!:)

 • Вили

  Бедните защо не си ушият? Ще им отнеме не повече от час и половин стар чаршаф, за да снабдят цялото семейство. Но да мрънкаш е по-лесно!

 • Пловдивчани

  Маските ги искаха заради цветница, искат да предпазят хората. Поповете не се сещат да призоват миряните и да им кажат да не ходят в църквите, да си останат по къщите. Ще бъдем без върбичка, но ще сме живи и здрави. Дядо Николай да призове Пловдив

 • Do you need an urgent loan

  Do you need an urgent loan at low interest rate ? if yes.... We offer Loan at 3% rate apply now (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Thank

 • А кога ???

  Кога ще актуализира заповедта си относно, кои търговски обекти трябва да бъдат затворени, за да няма след това искове за несъответсващо на заповедта затваряне и глобяване ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм