Кметовете от Пловдив област благодарят на Зико и Гергов

Автор:
Вторник, 24 Март 2020 14:18
Кметовете от Пловдив област благодарят на Зико и Гергов

Всичките 17 кметове на общини (извън Пловдив) от Пловдивска област изказват благодарността си към кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и бизнесмена Георги Гергов за осъществените им усилия регионът да има своя лаборатория за изследване на коронавирус.

В този труден момент, когато приходите на общините са почти на санитарния минимум, а приоритет ни е опазването живота и здравето на населението, ние благодарим, заявяват кметовете в отворено писмо днес.

Ето пълният текст на писмото:

Позиция на кметовете от Област Пловдив

Пловдив – вторият по големина град в страната, ще има лаборатория за изследване на COVID-19! Изключително важен успех не само за областния град, но и за целия регион!

За това е морално и редно да благодарим за инициативата, спортсменското постоянство и постигнатия реален успех от кмета на Пловдив – г-н Здравко Димитров, защото дарението за община Пловдив от бизнесмена г-н Георги Гергов, е всъщност финансова помощ за цялата област.

Ние, кметовете на общини, знаем колко е трудно за всички нас в настоящия момент – приходите са почти на санитарния минимум, а непредвидените разходи за обезпечаване на противоепидемичните мерки растат неимоверно и не могат да бъдат игнорирани, защото най-важния приоритет днес и сега, е опазване живота и здравето на населението ни.

Дори и с реален риск за финансова нестабилност на общинските бюджети, щяхме да се отзовем на апела на областния управител и да заделим, макар и скромни средства за подпомагане на дарителската кауза, но навременното и конкретно дарение на г-н Гергов за изграждане на лабораторията, всъщност ни дава възможност да продължим с още по-голяма твърдост да прилагаме задължителните мерки по места, както и да имаме ресурс да подкрепим и най-уязвимите и нуждаещите се – самотните възрастни хора.

Адмирации за г-н Здравко Димитров, за г-н Георги Гергов, и за всички останали бизнесмени и политици, които с реалните си действия показват не само, че са съпричастни, но и че сме единни в тази трудна ситуация!

 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Боби

  И що благодарят, че не се сетили още преди 3 месеца да я направят. Много са добри кметовете

 • Бончо

  Стига лиготии и сервилничене. Вижте кмета на Бургас има 67 респираторни апарата, а в Пловдив само 16бр.

 • KENEF-онЛАЙН

  отговори на: Бончо

  Едни тъпаци в Кенеф-ОнЛАЙН се гелпят да наричат "респиратор" едни по-технични филтриращи МАСКИ С КЛАПА = вместо вентилатора за принудително ДИШАНЕ за облекчаване страданията на умирающия.
  Това, за което говори Бончо

 • Ужасно

  Грозна и жалка картина.

 • Мариана

  Дойде сърце на място, както се казва.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм