Каназирева иска и пари от общините за лабораторията!

Автор:
Понеделник, 23 Март 2020 18:13
Каназирева иска и пари от общините за лабораторията!

Областният управител Дани Каназирева призова с прессъобщение общините от областта да даряват за лабораторията за изследване на коронавирус, въпреки дарението на бизнесмена Георги Гергов от минимум 300 хиляди лева, с което да бъде изградена и оборудвана тя в УМБАЛ Свети Георги.

"Във връзка с информацията, че Георги Гергов дарява 300 000 лева за лабораторията, моят апел към общините остава, защото с дарените от бизнесмена средства може да се закупи животоспасяващата респираторна апаратура. Ако се обединим, общините от областта около дарителската кауза, това ще ни покаже колко сме узрели като общество в извънредни ситуации, като тази, да сме заедно."

Това коментира областният управител Дани Каназирева след като кметът на Пловдив Здравко Димитров и бизнесмена Георги Гергов обявиха безусловното дарение от минимум 300 000 лева за пловдивската лаборатория.

Нека Пловдив и областта да се обединим около каузата заедно да създадем лаборатория от високо ниво, от която региона има нужда, каза Каназирева.

Тя обясни, че изпратила в петък апел към всяка една от 18-те общини на област Пловдив, като всеки ОбС сам трябвал да прецени колко средства може да дари за изграждането й.

Това вече не се налага, тъй като Георги Гергов пое ангажимент да финансира изцяло новата лаборатория.

Не се налага и кметовете да се съобразяват с анулирането на техни заповеди от страна на областния управител, след като се оказа, че Националният оперативен щаб определи, че налагането на вечерен час в общините не противоречи на извънредното положение и е от компетенцията на самите градоначалници, които най-добре познават спецификата на населението на съответната община. Днес и областният център Ловеч определи вечерен час и то от 19 до 06 часа със заповед на кмета на Ловеч.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  На Дани пак и загоря кафето. https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgПак гърмеж н тъмното. Няма правилен ход в кризата с Короната Дани. Освен да ни развеселява с ПР клоунади с почетното участие на дуото доктори протестъри от МБАЛ Св. Мина...
  ПС Проверяват ли санитарните власти, https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgдали частните басейни се дезинфектират с хлорни препарати? И особено басейнът в задния двор на луксозната кооперация на областната Оправителка.

 • КЕНЕФ-ОнЛАЙН

  отговори на: читател

  Дежурният активист "читател" на Кенеф-ОнЛАЙН глуповато лепва след всяка статия и коментар свой ОнЛАЙН, често пъти със снимката на неговото ГАДЖЕ. Радващо!
  Хвала!

 • читател

  отговори на: КЕНЕФ-ОнЛАЙН

  Формат-дебил да не си мутирал в др. Бандерова? Онзи малоумник, завършваше писанията си с "хвала"... Ей протест-дебили от тъпотия и страх мутирате...

 • КенефффОнЛАЙН

  отговори на: читател

  Дежурният активист "читател" на Кенеф-ОнЛАЙН глуповато лепва след всяка статия и коментар свой ОнЛАЙН, често пъти със снимката на неговото ГАДЖЕ. Радва ме! КЕФФФФ
  Хвала!

 • читател

  отговори на: КенефффОнЛАЙН

  Формат-отрепко мутирила в Бандерова! Слагай ваксина против формат-лудост, Бандерова!

 • БСП

  Сем. Каназиреви защо не дари поне 100 бона от кафе бизнеса си?!?

 • читател

  отговори на: БСП

  Сигурно събира за нова кооперация на мама и татко пенсиите Кленджарови от Гладно поле. Милионерите пенсии Кленджарови, собственици на луксозната, над мирион кооперация, също би трябвало, да се бръкнат и помогнат на останалите наистина гладни пенсии от Гладно поле, които масово са червени бабички със зелени чорапи.

 • Здравко

  Ще си купува фиат пунто мадам лъжа

 • заварчик

  отговори на: Здравко

  Ще и пунтирам ауспухчето без пари, щом е бедна:)

 • Доктор

  Безна,бедна е душевно

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм