Каназирева: Отменям заповеди на кметове по чл. 32 от ЗА

Автор:
Четвъртък, 19 Март 2020 11:00
Каназирева: Отменям заповеди на кметове по чл. 32 от ЗА

Областният управител Дани Каназирева отменя заповеди на кметове от Пловдивска област по чл. 32 от Закона за администрацията.

Така тя отговори на въпрос на Plovdiv-online mо кой Закон, чл..., ал... отменя Заповеди на кметове за въвеждане на по-строги мерки срещу коронавируса? Не счита ли, че така се създава допълнителен хаос в общините?

Според Каназирева, ОА може да отмени в 14-дневен срок незаконосъобразни заповеди на кметове на общини. Тя каза, че била сезирана от десетки граждани на въпросните общини (Сопот и Кричим).

Според нея указанията се издават он Националния оперативен щаб, а Министерство на здравеопазването издава съответните заповеди относно мерките по извънредното положение. Всички други само ги спазваме и контролираме, каза Каназирева в онлайн пресконференция.

Към настоящия момент Областният щаб не счита за нужно да се затягат мерките в Столипиново, стана ясно още от изказването на Каназирева. Според нея ОКЩ не иска ескалация на напрежението там, понеже нередки били случаите на агресия срещу лекари в квартала. МВР заявиха готовност да засилят присъствието и ако няма спазване на нормите, тогава може да се пристъпи към по-строги мерки, каза Каназирева.

Шефката на РЗИ Ваня Танчева-Манчева беше по-категорична - Ако не се самоизолират, ще трябва да ги изолираме ние!

Кметът на район Източен Иван Стоянов успокои хората, като посочи, че обстановката в квартала е нормална при днешната проверка, мерките към този момент се спазват, каза той.

Зам.-кметът по сигурността на община Пловдив Йордан Ставрев гарантира, че ОП Чистота ще дезинфекцира редовно не само улиците, но и образуващите се спонтанно сметища в квартала.

Следобед Медицински щаб при Каназирева ще обсъжда дали и как да се открие денонощен лекарски пункт в Столипиново, така че хората да не излизат в други части на града при здравен проблем, каза самата тя на пресконференцията.

Всички служители на РЗИ имат към момента необходимите маски. 2500 са дадени от Министерството на отбраната още на 12 март. 5600 за еднократна употреба са пристигнали на 16 и 17 март. Има и доставени 4000 предпазни очила.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    "Гражданите" от общините да не са като https://i.ibb.co/8NrSMj6/image.jpgлекарите и сестри паникьори от МБАЛ Св. Мина?!? Областната обича да участва в предизвикването на смутове, относно Короната напоследък, особена с абсурдния скандал с МБАЛ Св. Мина?

  • Лекар

    Столопиново са любимците на мадам лъжа. Тя ще си ги гледа и пази. Там трябва да има жандармерия, да се блокира и да имат вечерен час. Тази жена е опасна за Пловдив.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм