Синя зона безплатна, нови мерки в градския транспорт

Автор:
Понеделник, 16 Март 2020 15:06
Синя зона безплатна, нови мерки в градския транспорт

Паркирането в пловдивската „Синя зона“ ще е безплатно от утре до 29 март включително. Това става по настояване на кмета Здравко Димитров и е прието от общинския оперативен щаб за борба с коронавируса.

За да се осигури спокойствието на гражданите, които ползват услугите на обществения масов вътрешноградски транспорт, Община Пловдив актуализира и извънредните мерки за маршрутните разписания на автобусите.

Съгласно подписана от кмета Здравко Димитров заповед, от утре – 17 март (вторник), до 29 март включително се въвежда диференцирано разписание на автобусните линии през работните дни.

В пиковите часове от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. рейсовете ще се движат с делнично разписание и с пътниковместимост над 70 места, а за времето от 09:00 до 16:00 ч., както и след 19:00 ч. – с неделно разписание.

„Искаме пловдивчани, които отиват на работа, да не се притесняват. Призоваваме хората, особено възрастните, които нямат неотложни задачи, да си останат вкъщи и да не се излагат на рискове от зараза“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

От общината увериха, че оперативният щаб за борба с коронавируса денонощно следи обстановката и е готов всеки един момент да актуализира противоепидемичните мерки с цел опазване здравето и живота на гражданите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм