1 г. условно за пияната физкултурничка

Автор:
Петък, 14 Февруари 2020 07:57
1 г. условно за пияната физкултурничка

Една година условно с 3 години изпитателен срок и 1 година без право да шофира - за това се е споразумяла хванатата с 1.85 промила в кръвта учителка по физкултура в хисарското ОУ Свети Климент Охридски - Тонка Драгиева, стана ясно в Районен съд днес, където делото се гледа по съкратено съдебно следствие с признаване на вина. Драгиева ще плати и глоба от 200 лева.

44-годишната Тонка, която бе заловена с 1.85 промила алхокол сутринта на 12 февруари пред школото в личния си автомобил и бе арестувана пред зяпналите хлапета и колегите й, твърди, че е пила само бяло вино, не била спала, а подкарала колата си, защото бързала да заведе и детето си на училище.

Тя съжалява за случилото си, признава грешката си и е написала обяснение до директора на училището. Той е категоричен, че ще уволни учителката, макар досието й да е чисто, а в професионално отношение да била изрядна.

Самата тя обаче заяви след решението на съда, че ще се откаже от учителството. Закреймиха ме все едно, че съм убила 15 деца! Сгреших, виновна съм, но не съм заслужила такова отношение - каза разплакана Тонка Драгиева.

Тя е самотна майка.

Ето и официалното съобщение от Районна прокуратура:

Днес, 14 февруари 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо Т.Д., на 44 г., за това, че на 12 февруари 2020 г., в гр. Хисаря, обл. Пловдив, е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8,05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив,  Т.Д. шофирала лек автомобил, марка „Опел Корса“, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка  с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението. Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.  При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда. По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм