Горанов отвърна на Ханке: Няма тайни споразумения

Автор:
Събота, 08 Февруари 2020 13:08
Горанов отвърна на Ханке: Няма тайни споразумения

Не обръщайте спестяванията си в евро!

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви за "Хоризонт" финансовият министър Владислав Горанов.

Той се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Горанов бе категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е посикано нещо допълнително и неизвество за обществото, за да получи зелена светлина за еврото:

Всичко, което е поискано от нас, е записано в решението на Еврогрупата. Твърденията за тайни споразумения са спекулации, заяви финансовият министър.

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към Еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова пък отказа коментар по темата с мотива, че като законодател не може да отговаря на мнението на Ханке.

Владислав Горанов посъветва българите да не обръщат спестяванията си в евро, защото курсът твърдо няма да бъде променян.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм