Бойко за Радев: Той не дава доверие, за да го сваля!

Автор:
Вторник, 04 Февруари 2020 15:08
Бойко за Радев: Той не дава доверие, за да го сваля!

Как ще свали нещо, което го няма!

Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на президента Румен Радев от днес, че свалял доверието си от правителството, което по думите му било корумпирано.

Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратното на това, което винаги е говорил - продължи Борисов. - Нямаме никакви допирни точки освен безсмислените консултативни съвети. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Той не дава доверие, за да го отнема, заключи премиерът.

Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите - каза Борисов като прегърна червения кмет на Перник по време на посещението си там днес. - Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции: червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той не дава доверието, че да го сваля. Хабите ми енергията, не ме интересува какво е казал, отсече Борисов.

Той е на настроения. Явно му влияят проблемите, които има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали. Опасно е да атакуваш прокуратурата, затова си търсиш друг враг. Аз декември месец съм свалил доверието си от президента. Още тогава казах, че прави политически изказвания и не е обединител, а резединител а нацията. Той говори неща, които казват БСП и ДПС. Днес пак направи същото. Не ме интересува какво е казал. Казал е, че не се справяме. Ето вижте тук как се справяме. Казал е за боклуците.

Когато станах кмет на София, изградихме най-модерния завод за боклук. Изградихме пречиствателни станции. Съжалявам, че си е изпсунал нервите. Проблемът му не е с правителството. Нито искам да слушам, нито искам да участвам. Днес го слушах и началника на кабинета му. Този келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството, обяви министър-председателят.

Няма никаква война. Ние нямаме никакви пресечни точки с президента. Той не ни дава доверието, за да го сваля. Хабите ми енергията. Не ме интересува тази тема. Опасно е най-вероятно да атакуваш прокуратурата и той си друга жертва. И сега вие като мисирки ме гоните тука и ду-ду-ду. Казвам ви – аз още декември свалих доверието си от президента. Извинявам се за мисирките, беше малко прекалено. Не сте мисирки, обърна се към журналистите Борисов.

Премиерът отново уточни, че никога не е казвал, че ще се кандитира за президент.

Как повече да го кажа? Не се боя от партия на президента. Напротив. Изборите са най-честния начин. Да се яви на избори. Нямаме пресечни точки с президента. Аз не съм направил нищо днес. Попитайте го него. Аз днес съм сложил подпис под молба от президента за участието на министри в един форум. За него е по-удобно да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни. Явно иска да отклони вниманието от това, което са вършили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на враг, не знам, коментира Борисов.

Не знам защо днес е избрал момента да каже, че сваля доверие от правителството, при положение, че преди три дни е казал, че то се справя прекрасно.

Нямам какво да обсъждам с него скандала с руските шпиони. Това е работа на службите. На мен ми е работа да построя този водопровод, АМ Хемус, „Балкански поток“, АЕЦ Белене. Това е моята работа. Той говорил за боклука и водната криза. За 3 месеца, докато имаше служебен кабинет, говори и работеше само за покупката на Грипен. Нищо друго не е направил. Нито за боклук, нито за водни кризи. Виждате, цял министър е в ареста заради тези проблеми, обяви Борисов.

Премиерът инспектира как върви изграждането на тръбата от Мало Бучино, която ще реши водния проблем в Перник.

Искам да поздравя кмета на Перник, всичко върви по план. Прави се проект за две пречиствателни станции. Максимално бързо хората в Перник ще усетят как се справя властта, каза Борисов.

Това, което виждате, е направено за ден и половина. Аз съм убеден, че за 30 дни екипите ще се справят. Ритмично се подават тръбите, те са изключително добри, заяви премиерът Борисов по време на огледа на изкопните дейности. Заедно с него на трасето бяха министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител Емил Костадинов, кметът на Перник Станислав Владимиров и ръководители на обекта. Министър-председателят ги поздрави, че за рекордно кратко време са успели да изготвят проекта.

На няколко смени ще работят, за да можем да успеем да направим това, което сме обещали на перничани - да им докараме 300 л/сек по този водопровод. Паралелно се правят проектите за двете пречиствателни станции и се работи по тях, поясни премиерът Бойко Борисов. Той акцентира, че държавата и местната власт работят в синхрон, за да помогнат на перничани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Радев, бомбе - към уреда! https://19min.bg/images/events/2018/03/13/98495/1520940253_9.jpg. Радев, бобме - на колелото!!! https://m.netinfo.bg/media/images/39738/39738324/991-ratio-rumen-radev.jpg. Радев, бомбе в Грипена... Оппа - оставка!

 • читател

  Най-после от Висша инстанция - "право куме в очи", че Царят-пожарникар е гол! Браво на Президента! Страната се тресе от корупция и престъпност! Хората буквално умират от глад и жажда! Никой не е сигурен за живота на семейството и децата си, за утрешния ден! Безхаберието и некадърността на Калинките докара държавата до дъното на Европа! Всички на протест! Оставка на Главока и нови избори! Няма такава държава, но докога?!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, идиотке към площада на Тотев! https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpg От 2013 обикаляш като улава между площада и Психото с останалите дебили. https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpg Към площада на Тотев! Смърт за Тотев, само Слави и Левски! И хапчетата пий, идиотке!
  Левски ще бъде спонсориран от Цеките, като го остави Черепа, а на плаката смени Славчо със Слави - новият политически лузър, който си продава и мезонетът, https://pik.bg/f/gallery/354/5f84bdd58720c7d83a85abc574794009.jpgза да издържа още 7/8 фалиращата кабеларка!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм