Зико и Стаменов решиха конфликта с паркинга до ТЕЛК

Автор:
Вторник, 10 Декември 2019 11:11
Зико и Стаменов решиха конфликта с паркинга до ТЕЛК

Проектът за изграждането на паркинг на бившия ТЕЛК ще бъде основно преработен.

Това съобщи кметът Здравко Димитров на пресконференция, на която присъстваха и областният управител, кметът на район Централен Георги Стаменов и директорът на Хуманитарната гимназия Соня Киркова.

„Нищо насила няма да се построи където и да е в Пловдив. Така или иначе централна градска част има нужда от нови паркинги, но затова ще има широко обществено обсъждане. Трябва да се мисли в тази посока, защото паркоместата са недостатъчни. От друга страна там въздухът се замърсява дори и от 30-те коли, които влизат там сега, подчерта Димитров.

По думите му няма да се мести оградата на Хуманитарната гимназия, а входът на бъдещия паркинг ще се измести откъм бул. Цар Борис Трети Обединител. Ул. Четвърти януари пък става еднопосочна до бул. Марица юг.

Димитров посочи, че е спрял и процедурата за заема от Фонда на фондовете, който трябваше да финансира строителството на паркинга.

По думите на градоначалника ще бъде проведено широко обществено обсъждане, което ще реши точно какъв да е паркингът там.

Директорката на Хуманитарната Соня Киркова отбеляза, че започва нова ера в общината, защото вече се водят разговори. Тя се надява да се намери най-доброто решение и адмирира кмета Здравко Димитров за диалогичността.

Соня Киркова дошла със съзнанието, че няма да си променя позицията, но сега вече е съгласна, че всички граждани на Пловдив имат думата и би приела всеки проект, който е добър за учителите, родителите, децата и живущите в района.

Ако всички се обединят около една идея аз няма да се подпирам като магаре на лед, зарече се Соня Киркова.

Кметът на "Централен" Георги Стаменов посочи, че имат готова идейна разработка за изграждане на нов триетажен учебен корпус с 30 стаи, с физкултурен салон, столова и топла връзка към съществуващата сграда, които ще се ползват от двете училища.

През януари ще обявим конкурс с награден фонд, а проектантският екип спечелил първото място, ще проектира сградата на новия корпус на Хуманитарната гимназия, обясни кметът на Централен.

С това ще бъде решен проблема и двете учебни заведения  Хуманитарната гимназия и ОУ Александър Първи ще бъдат на едносменен режим, 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Реалист

    Не точно двата са решили проблема , но както и да е . Важното е да се случват оттук на татък добри неща за Пловдив .

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм