Полиграф за кандидат-кметове на Античния!

Автор:
Вторник, 22 Октомври 2019 08:27
Полиграф за кандидат-кметове на Античния!

Прочетох, че наскоро футболистите на ФК "Ботев" са качени на детектор на лъжата, с цел да се изследва лоялността им към клуба. И си мисля, че това е просто задължително да се направи с всички кандидати за кмет на Пловдив. Не че не им вярваме, но не е лошо да ги тестваме на полиграф. Публично, на Античния театър, в Стария град.

Пред всички, които проявяват интерес. И всичко това да се предава по социалните мрежи и местните средства за масова информация. Сега поне има достатъчно електронни медии, които могат да предават онлайн. И с детектора да се проследи не само верността на отговорите, но да се изследва и дали са искрени, дали са убедени в това, което говорят. Дори това е по-важното - интонацията, жестовете, убедеността, отговорността, съпричастността към града и хората му. Дали обичат Пловдив, който искат да управляват. Това са важните отговори, които трябва да ни даде този тест на полиграфа. Аз лично бил формулирал следните въпроси, разбира се, без да претендирам за изчерпателност, тъй като считам, че те в голяма степен ще покажат отношението на кандидата за кмет към Пловдив, пловдивчани и емоциите, които изпитва:

1. Познават ли политическата история на Пловдив. Кои са били кметовете на града поне през последните 50 години. И кои от тях са направили най-много за града.

2. През кой период, и по времето на кой кмет са възстановени и направени в този вид - Старинен Пловдив, Главната, Джумаята с Римския стадион? Кога например е направена часовниковата кула на Сахат тепе. И - т.н. Знаят ли къде са били кръчмите "Пловдив", "Кристал", "Старите занаяти", "Тракийски стан" и други. Въобще въпроси, засягащи исторически факти и събития, които задължително трябва да се знаят от човек дръзнал да се кандидатира за кмет на града.

3. Как се формира и каква е структурата на общинския бюджет? Считат ли, че този бюджет е достатъчен за развитието на града. Смятат ли да поискат поне половината от парите, които дава Пловдив на държавата да се връщат обратно в пловдивската хазна.

4. Какви мероприятия ще предприемат за възстановяването на стадион "Пловдив" в рамките на предстоящия мандат. И въобще смятат ли да решат този въпрос.

5. Ще направят ли общинските сесии публични. Да се качат на живо - в интернет, например.

6. Ще инициират ли промени в правилника за Организация на дейността на Общ. съвет - Пловдив така, че и гражданите да имат реална законодателна инициатива.

7. Ще задължат ли районните кметове да направят публична карта на ремонтите през целия мандат, още в рамките на първите три месеца след изборите, като качат информационни табели на входовете на кметствата с дати и срокове и публикуват в пловдивските медии.

8. Ще възстановят ли старите реални граници на пловдивската община от преди 87 г. на миналия век.

9. Мислят ли че е необходимо да се възстанови ОП "Градски транспорт"?

11. Ще социализират ли и впишат реално в градската среда река Марица, или тя ще продължи да бъде подобие на река, обрасла с лонгозна гора. Ще премахнат ли грозната конструкция върху пешеходния мост, като го възстановят в стария му и красив вид.

12. И не на последно място - обичат ли Пловдив? Или може би с този въпрос трябва да се започне. Отговорят ли колебливо на него, усети ли се колебание или формален отговор, провалят ли се на този въпрос, може повече да не се препитват.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм