Разковаха Славчо на площада - в дебат за Пловдив

Автор:
Четвъртък, 03 Октомври 2019 09:11
Разковаха Славчо на площада - в дебат за Пловдив

Здравко Димитров: Славчо зави наляво и вкара БСП през задната врата в управлението на Пловдив

Николай Радев: Славчо беше все болен, още си носим негативите управлението ни с него

Славчо Атанасов: Не броя в колко партии съм бил, винаги съм бил в патриотичното пространство

Здравко Димитров: Сега разбрахме, че и БСП е в патриотичното пространство

Дани Каназирева: На второ място - регулирането на трафика е на задно място

Кандидатът на ПП ГЕРБ Здравко Димитров единствен от общо четиримата претенденти за кметове на Пловдив, участвали тази сутрин в дебата по бТВ, показа дългосрочна визия за града с конкретните стъпки, от които ще тръгне. Той обеща ревизия на досегашното управление и ако се открият нарушения - сезиране на прокуратурата. Иначе ще съм съучастник, каза Здравко Димитров и посочи, че винаги е бил в ГЕРБ от създаването на партията, никога не я е напускал, а партиен лидер е само Бойко Борисов. Ние сме един отбор, листата ни не е наредена от Иван Тотев, а от районните ни събрания и по броя номинации на всеки от предложените за съветници и за районни кметове, каза Димитров.

До края на мандата ми трябва да стигнем София по жизнен стандарт, започна краткото си експозе Здравко Димитров.

Той показа семейното си жилище в Западен, където живее със съпругата и децата си от години, и 10-годишното си Ауди 8.

Ще направя Пловдив по-добро място за живеене, с открито управление, изслушване на хората. Трябва да решим проблемите с трафика, паркирането, зелените площи, всичко това е свързано с по-висок стандарт. До края на мандата трябва да стигнем София по жизнен стандарт. Това мога да направя, каза в началото на дебата Здравко Димитров.

ОБЩИНСКИТЕ ПАРИ, ЕВРОСРЕДСТВАТА, ИНФРАСТРУКТУРАТА

По време на мандата на г-н Иван Тотев се случиха хубави неща – площадът, Спортната зала, двете нови художествени галерии, Голямата и Малката базилика, Царсимеоновата градина, 6 нови детски градини, детски и спортни площадки, реновираха се много булеварди и улици. Но всеки, който идва, трябва да направи ревизия на наследството и да каже какво заварва. Ще го кажа, защото иначе няма да бъда честен към гражданите на Пловдив.

На въпрос на Николай Радев, кандидата на БСП – дали ако открие нередности ще предаде на съд Иван Тотев, Здравко Димитров отговори: Ако не го предам, ще стана съучастник.

За съжаление, Славчо Атанасов като беше кмет, зави наляво и вкара БСП във властта през задната врата, каза Здравко Димитров на хвалбите на претендента на НФСБ/ВМРО какво е сторил за Пловдив. Тогава всички районни кметове бяхме от ГЕРБ, ГЕРБ избра Атанасов, а той зави и вкара БСП във властта.

Нека каже колко партии е сменил - попита го Здравко Димитров.

Не ги броя, винаги съм бил в патриотичното пространство, отвърна Славчо, на което Зико му отговори:

Сега разбрахме, че и БСП е в патриотичното пространство.

Николай Радев призна, че действително БСП е участвало в управлението със Славчо Атанасов и още си носи негативите от това. 

Не знам как ви хванахме да подпишете за безплатни детски ясли, ама в болнични бягахте, ама къде ли не – удари по Славчо и кандидатът на БСП. Ние правихме социалната политика, а вие сега сте в най-дясната партия в парламента – НФСБ, каза още Радев.

Атанасов посочи като приоритет в евентуалното си бъдещо управление дупката от 65 млн. лева в хазната на Пловдив, но не посочи как ще я запълва.

С 50-милионния заем бяха направени много булеварди и улици, които са видими, внесе разум в дебата Здравко Димитров. По 15 милиона се изплащат редовно и без сътресения всяка година, догодина заемът ще е изплатен, каза той.

Бюджетът на Пловдив наистина не е в цветущо състояние, допълни Димитров. Трябва да повишим събираемостта, да подобрим състоянието на общинските здравни заведения, концесиите и публичните дружества. Не може частните болници да са в цветущо състояние, а общинските – в дълг, каза Здравко Димитров.

Дани Каназирева се включи в дебата с коронна реплика:

На второ място регулирането на трафика в града е на задно място! На първо място е комуникацията! - при която народът на площада прихна.

В програмата си Здравко Димитров е заложил изграждането на 12 детски градини и ясли в Пловдив - по 2 във всеки район. За 8 години бяха построени 6 детски градини в мандата на Иван Тотев, каза той. Аз планирам нови 12 детски градини и ясли.

Славчо Атанасов обеща два пъти по-малко – 6 за мандат, и то ако има пари, уточни той.

Радев и Каназирева не се наеха с ангажимент колко градини и ясли биха построили, ако станат кметове.

Кметовете на ГЕРБ бутаха редовно незаконни постройки, отговори Здравко Димитров на въпрос за ромските гета. До Соколите се чисти основно всеки месец, но продължават да хвърлят боклуците. Там ще направим детска площадка и дано това ги спре. Не се спазват законите и това е основен проблем, каза относно чистотата в гетата Здравко Димитров.

Николай Радев посочи, че трябва да се въведе ред на пребиваващите нелегално, без адресни регистрации в гетата.

226 дка от зелени площи ще се застроят според новия Устройствен план, каза пък Дани Каназирева относно зелените площи. В момента междублоковите пространства са храсти и бурени, каза пък Радев. Според него трябва напоителна система, така че пространствата да станат малки градини.

В Пловдив се регистрират годишно 6000 нови коли, бракуват се 1000. С всяка година автопаркът в града расте с 5000 коли, назова цифрите относно проблемите с паркирането и транспорта Здравко Димитров.

Относно замърсяването на въздуха той посочи като основни замърсители именно многото автомобили и използването на твърдо гориво. Трябва алтернативно гориво – ТЕЦ, газ, климатици. Твърдото гориво е сериозен замърсител на въздуха заедно с колите, каза Здравко Димитров. Нови зелени площи и разтоварване на трафика, така че да намалят тапите на възлови кръстовища са също път към решаване на проблема.

ПИТАНИЯ ОТ АГИТКИТЕ

От щаба на Каназирева питаха Славчо как така след като подкрепя управлението в парламента, месец преди местните избори е минал в опозиция на ГЕРБ.

Атанасов каза, че въпросът бил нелеп, защото имал ясно разписани договорки на национално ниво, но в Пловдив не.

От ГЕРБ питаха Каназирева как като 4 години е в местната власт, не била участвала в управлението, след като има и зам.-кмет в район Централен.

Въпросът ядоса Каназирева и тя реши да се извини за това, че от 11 хиляди души администрация, по думите й, имала един кмет, но щяла да го помоли да напусне.

На това Николай Радев отвърна, че единствено БСП не е подкрепяла в Общинския съвет разпоредителни сделки по време на двата мандата на Иван Тотев, докато и Каназирева и ВМРО са го правили.

Дани Каназирева обаче го засече със скандалното лобиране на БСП Операта да иде в панаира, като така се осигури нова сделка на партийния им началник Георги Гергов.

И сега считам, че мястото на операта е в панаира, каза в отговор Николай Радев.

10 живота няма да ми стигнат да натрупам греховете, които имате към града ни, засече го Дани Каназирева. Вие разпродадохте Пловдив.

От ВМРО питаха Здравко Димитров как ще прави ревизия на своя партиен началник Иван Тотев, на което той отвърна, че няма да е честен към хората, ако не го стори и, ако има нарушения, ще ги обяви публично. От основателите на ГЕРБ съм, винаги съм бил член на ГЕРБ, никога не са ме изключвали. На предишните избори излязох и се явих отделно, защото не бях съгласен с някои от начините на управление на Пловдив. Ще направя ревизия и ако има нарушения, те ще бъдат оповестени. Това го гарантирам. Партийният ни лидер се казва Бойко Борисов, каза още Здравко Димитров.

От БСП питаха Славчо Атанасов дали споделя мнението на лидера му Валери Симеонов относно майките на деца с увреждания.

На Валери Симеонов съм казал, че начинът, по който се изрази не е бил правилният, отвърна Атанасов.

Славчо Атанасов се отказа от правото да задава въпроси към опонент, както бе по регламент. Той трябваше да зададе въпрос на Дани Каназирева, но не го стори.

Николай Радев обаче попита Каназирева какво е направила за гимназията, която е завършила.

Една година се боря това управление да гласува 100 хил. лева за ремонта на Хуманитарната гимназия, отговори тя.

Каназирева попита Димитров как ще преодолее партийната си зависимост от Иван Тотев, който бил наредил листата със свои хора.

Зависимост няма, листата е наредена според номинациите от районните ни събрания. Ние сме един отбор и не деля хората, отговори кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив и водач на листата Здравко Димитров.

ФИНАЛНИ ПОСЛАНИЯ

Здравко Димитров: Ще управлявам с диалог, честно, открито, имам добър екип, който е готов да реши всеки един проблем. Знам как мога да постигна това. Знам и ще го направя, защото Пловдив ми е в сърцето.

Славчо Атанасов: Те /опонентите му – б.р./ използват думичката "ще", аз съм го правил.

Каназирева: Думата избори означава най-вече отговорност. Мога да обещая само да работя за града си.

Николай Радев: Моля, подкрепете нашите кандидати, за да бъде Пловдив град на здрави и образовани хора.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (32)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: ДВ

  Чолаков също беше от "Балъците на Дани" - виден спонсор на операциите на пловдивската Мадам Лъжа Дани Каназирева и с недвижими имоти... https://i.ibb.co/hYfSvXT/image.jpg

 • читател

  Радио Ереван: "В Кършияка има много кооперации... Как да намерим кооперацията на Дани Каназирева. - Много просто - търсете кооперацията с басейна".
  Ако Хекимян работейки в БТВ, слушаше и Радио Ереван - би задал правилните въпроси на пловдивската Мадам Лъжа - Здравка Кленджарова...

 • Чичо Скрудж

  Глупак до глупака, мила моя майно льо, тъпак до тъпака! Много приказки - нищо съществено! Никога този град не е бил поставян в такова унизително положение и с такива малоумни кандидати! Но, явно пловдивчани си ги заслужаваме! Голям цирк ще е, големи мъки!

 • читател

  Майката и бащата на бомбето от ДАИ с 12-те апартамента май били пенсии също от Гладно поле... Като небезизвестните сем. Кленджарови...:):):):) Голям имотен вирус, водещ до необяснимо разбогатяване на пенсиите от Гладно поле върлува, откакто Дани Каназирева влезе в политиката. Щам "Ще е различно"...

 • Дедо Пинто

  Стига с тоя ГЕРБ де! Не стават за управленци на моят град! Два мандата се мъчиха и доказаха че не умеят да работят за гражданите на Пловдив само увеличения на данъци и нищо друго, абе един тунел си имаме в нашият град а него не могат да поддържат (да светне вътре, уж европейска столица сме, а то пълна скръб, това е то ГЕРБ.

 • читател

  отговори на: Дедо Пинто

  Дедо Пинто, ти да не си Митко Джинков? Че, на македонска наденица вониш от ника, до метлата... Друго си е да дойде царят на метлите - Славчо Атанасов https://i.ibb.co/18FCvcH/image.jpg... Ама няма! https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgДебилите не стигат, за да го изберат политкомисарИНА, дедо Пинто...

 • Запознат

  отговори на: читател

  Като не стигат дебили за да изберат Славчо, ще докараме от други общини! В България 80 % сте дебили...значи има!

 • читател

  отговори на: Запознат

  80% от партизаните са дебили, а не от българите... А от гласуващите за Славчо над 90%... https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpg И си го искат дебилите!!!

 • читател

  В с. Скутаре мирише лошо на македонска наденица... И баба Пенка и дядо Стою... Вони на имотни далавери с общински имоти, започнали в далечната 99г. с младия и надежден паркетен политик - https://i.ibb.co/18FCvcH/image.jpgсега известен като Славчо метлата...

 • читател

  „Една групичка в Пловдив, която управлява града, си повярва, че всичко е позволено. Най-накрая се осъществи детската мечта на Петко Атанасов да стане партиен лидер”, каза Каракачанов по повод отцепниците от ВМРО в града, които сформираха своя партия – ВМРО-НИЕ. Хората на Каракачанов обаче са сезирали прокуратурата, че законът е нарушен чрез повтаряне на вече съществуваща абревиатура.
  „Това е един изключително помиярски ход. По същата логика утре някой може да си измисли абревиатура, която повтаря ГЕРБ, СДС, БСП…”, бесен е лидерът на ВМРО. Той съобщи още, че новата партия на Петко Атанасов, Никола Николов и Славчо Атанасов се бори за цялата власт в държавата и мечтае да управлява страната самостоятелно.

  Помиярът Славчо метлата... https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201909/1569159515-slavcho-atanasov-registratsiya.jpg, заобиколен от помияри и помиярки, лъхащи на македонска наденица...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм