Трио лихвари подпалило Велинград

Автор:
Вторник, 10 Септември 2019 08:52
Трио лихвари подпалило Велинград

Трима лихвари застават пред Окръжен съд Пловдив на 11 септември по обвинения за измами с недвижимо имущество във Велинград.

Димитър В. Петър П. и Петър В. от началото на 2009 г. до април 2012г. са мамели различни лица като са им причинили имотни вреди в особено големи размери.

Тримата подсъдими са заблуждавали хората, че ще им отпуснат заем в размер на различни суми, при условие като гаранция те да прехвърлят собствеността на техните собствени или съсобствени недвижими имоти.

Обещанието било след изплащане на заема заедно с лихвите да им бъде прехвърлена обратно собствеността на недвижимите имоти.

Освен за заеми, подсъдимите, чрез измамни действия, изготвяйки различни неистински документи – пълномощни за разпореждане със собственост, декларации и др., уговаряли част от пострадалите да продадат своите имоти, чрез убеждаване да подписват прегънати листове, за които впоследствие се установява, че са разписки за получени сума за продажна цена по договор за покупко-продажба на имотите, която сума не е получена от пострадалите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм