В парк Лаута започва Пловдив мези

Автор:
Сряда, 04 Септември 2019 15:50
В парк Лаута започва Пловдив мези

Петото издание на фестивала на балканската култура и кулинария PlovdivMezi започва от днес в парк „Лаута“ и ще продължи до 22:00 часа на 8 септември (неделя). 

Тази вечер от 19:30 ч. на сцената излиза сръбският оркестър „Милениум бенд“, в 21 ч. започва концертът на Гъмзата, а утре – 5 септември (четвъртък) от 21 ч. публиката може да чуе изпълненията на оркестър „Канарите“. На 6 септември (петък) са предвидени 3 концерта: от 12 ч. – на народната певица Славка Калчева, от 19:30 ч. – на оркестър „Хоризонт“, от 21 ч. – на група „Сигнал“. Монти от Ice Creame и Криско ще пеят на 7 септември (събота) съответно от 19:30 и 21 ч. В същите часове на 8 септември (неделя) започват концертите на Ивелина Колева и Борис Дали.
Организаторите са предвидили също състезания с много награди и други атракции за деца, младежи и възрастни. По традиция всеки ден ще има и час по родолюбие. Входът за фестивала е свободен всеки ден от 10 ч., а посетителите ще могат да опитат от приготвени на скара балкански специалитети, този сезон има и алея на сладоледа.
„Надявам се всеки, който дойде на фестивала, да намери нещо по свой вкус, което да го зарадва“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той призова шофьорите да карат колите си много внимателно по бул. „Санкт Петербург“ край парка.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм