Арест за дюнерджията с хероина, лекувал се с капсула в слабините

Автор:
Четвъртък, 29 Август 2019 12:43
Арест за дюнерджията с хероина, лекувал се с капсула в слабините

Турчинът Ибрахим Йозалп, арестуван с четвърт килограм хероин и над 0,4 грама кокаин в Столипиново на 19 август,  остава в ареста.

Това решиха апелативните магистрати днес.

На заседанието стана ясно, че той многократно се е лекувал в истанбулска болница заради зависимостта си от дрогата. Това разказа самият Йозалп.

Той добави, че за 15 дни лекарите му слагали специална капсула в слабините, която пречиствала кръвта. 

Последният престой там бил там преди 2-3 години, но въпреки грижите на психиатри и специалисти, не успял да се излекува от пристрастеността си към хероина.

Йозалп, който има дюнерджийница на Централна гара, обясни, че намереното от полицаите голямо количество хероин било предназначено за лична употреба. 

В отговор на въпрос на съдия Велина Антонова, Йозалп разказа, че загрявал известно количество прах върху алуминиево фолио и вдишвал изпаренията, а понякога смъркал хероин през носа.

Много съжалявам за случилото се, използвам наркотици и се лекувам. Започвам, оставям, пак започвам, за съжаление и този път беше така, посочи Йозалп и помоли магистратите за по-лека мярка за неотклонение.

Мотивът - с павилиона за дюнери  издържал семейството си.

Това бе искането и на защитникът му Мирослав Кавърджиков.

Според прокурор Димитър Ангелов обаче няма как намереното количество наркотик в дома му с тегло 257,6 грама, да бъде за собствени нужди, тъй като подобни количества са предназначени за разпространение. Обвинителят припомни, че Йозалп е временно пребиваващ в България и, че семейството му живее в Турция. Според Ангелов турчинът пътувал 3-4 пъти месечно до южната ни съседка.

Припомняме, че на 19 август т.г. на ул. “Възход” в квартал Столипиново служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Пловдив задържаха в момент на наркосделка 48-годишен турски гражданин и две жени, на 24 и 37 години. Турчинът се опитал да продаде на двете жени хероин и кокаин. При обиските тогава са иззети общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, електронна везна и мобилни телефони. Той и двете жени, които работели като фризьорки в мултиетническия квартал, са обвинени за опит за разпространение на наркотици, а дюнерджията и за държане на дрога. Фризьорките  бяха освободени под парична гаранция от по 3000 лв. за всяка.Законът предвижда от 2 до 10 години затвор за подобно престъпление. 

По време на разпитите на турчина и двете жени се установи, че дрогата Йозалп купува от 63-годишният Иван Воденичарски  от габровското село Гергини, с когото са лежали заедно в затвора. Впоследствие Воденичарски бе задържан с 1 кг кокаин и 4,7 кг хероин, закопани в двора му, а Окръжният съд го остави в ареста.

Определението на съда е окончателно и не поделжи на обжалване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм