Разбиха мрежа от бивши затворници в Турция, пласирали хероин и кока /снимки/

Автор:
Петък, 23 Август 2019 11:34
Разбиха мрежа от бивши затворници в Турция, пласирали хероин и кока /снимки/

Иззетият кокаин е на стойност над 12 000 лева

Мрежа от бивши турски затворници, търгували с кокаин и хероин разбиха при брилянтна операция пловдивски полицаи и прокурори.

Откритият кокаин от 1 кг струва над 120 000 лева, все още не е изчислена стойността на близо петте килограма хероин, иззети при акцията.

Стартовата операция е на 19-ти август, когато е задържан 47-годишния Илрахим Озалт, който държи заведение до Централна гара.Той няма криминални прояви в България, но през 2014 г е задържан на граничния пункт Капъкуле за трафик на 11 кг хероин и е лежал в турски затвор 5 години.

Турчинът е заловен, докато продавал 260 грама хероин на две фризьорки - Елена Тодорова и Селвет Юсеин. 

Жените са освободени срещу 3000 лева парична гаранция. Озалт обаче е оставен за постоянно в ареста.

Разплитането на случая продължава и вчера е установено лице - Иван Воденичарски на 63 г, който живее в с. Гергини, Габровско. В него са открити 2 вида наркотици в сериозни количества и незаконно оръжие, заяви зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Той допълни, че процесуалните действия продължават и в момента.

След случая от 19 август продължихме активните действия и от анализа се установи че Озалт е купувал дрогата от Воденичарски. 

Това съобщи шефът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 

Турчинът от Пловдив и снабдителя му от Габрово пък се познават от съвместното си  пребиваване в затвора в Турция, поясни зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

След сигнала от Пловдив, петима полицаи от Габрово се насочват към къщата на Воденичарски в с. Гергини.

На метри от нея забелязахме Мерцедес. Спряхме го, той беше видимо притеснен – беше разбрал че партньорът му е задържан в Пловдив. Виждаше се черен пакет, който стоеше под краката му. Това всъщност бе единия килограм кокаин, от който е тръгнал да се чисти, заяви зам.-директорът на Областна дирекция на МВР Габрово комисар Цветан Петков.

Той призна, че информацията постъпила от колегите им от Пловдив е била много изчерпателна и е помогнала за бързата реакция.

Впоследствие се установи че има и още 4,7 кг  хероин, заровени в двора, на 40 см дълбочина, разпределени в 2 кутии с по 10 и 18 пресовки хероин.  В къщата е намерена ловна незаконна гладкоцевна пушка и боеприпаси за нея, които също е смятал да зарови, допълни комисар Петков.

Той е задържан с постановление за 72 часа, в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение.

Наказанието за притежание на наркотици в особено голямо количество е от 5 до 15 години лишаване от свобода и от 20 до 100 000 лева глоба.

На турчина от Пловдив и фризьорките са предявени обвинения по чл. 354а, ал. 1 от НК. Ако бъде доказана вината им ги чака до 8 години лишаване от свобода и до 20 000 лева глоба. Това съобщи прокурор Марин Пелтеков, който наблюдава разследването.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм