Пендаровски към Борисов: Вие сте най-големият ни поддръжник

Автор:
Вторник, 09 Юли 2019 14:18
Пендаровски към Борисов: Вие сте най-големият ни поддръжник

Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски по време на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).
„С подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, дадохме перспектива на гражданите на Република Северна Македония и създадохме подходящите условия за подписването на Договора от Преспа“, заяви премиерът Бойко Борисов.
На срещата с Пендаровски премиерът Борисов отбеляза, че пред медиите днес е изразил благодарност към него и определи като положителен факт, че истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво.

„През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще.

„Вие сте най-големият ни подръжник“, обърна се Пендаровски към българския министър-председател.

Президентът на Република Северна Македония подчерта, че на ниво дипломация отношенията между двете държави са прекрасни и е добре да се даде тласък на комисията да заработи още по - ефективно.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    В това време Жаблявнов и останалите червени дебили са срещу Македония и договора и въобще стоплянето на отношенията с комшиите...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм