Оставиха в ареста Ральо Ралев, зад решетките е и бившият тв бос

Автор:
Вторник, 11 Юни 2019 19:16
Оставиха в ареста Ральо Ралев, зад решетките е и бившият тв бос

Почти 8 години съм работил като кмет на район “Северен“. Видно е, че си върша добре работа. Не мога да ви обясня колко е обидно това, което ми се случва в момента. Имам две деца – на 7 и 11 години. Малкото ходи на арт работилница, логопед и т.н. Големият ми син – на математика, български език и борба.

Това са ежедневни задължения. Баща ми е на 71 години и е болен от туберкулоза. Майка ми претърпя операция. За тези четирима души сега се грижи само жена ми. Моля за по-лека мярка, която да ми позволи да се грижа за семейството си, заяви през сълзи Ральо Ралев, който е свалил 6 килограма в ареста.

Той поиска днес да бъде пуснат на свобода, но Апелативният специализиран съд го остави в ареста, като върна обратно в килията пуснатия под парична гаранция бивш тв бос Иван Делевски.

Двамата са обвинени за корупционна схема и поискан рушвет от 60 000 лева от строителния предприемач Здравко Ангелов.

Апелативните магистрати решиха, че има опасност Ралев да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода и не се съгласиха с първаоинстанционния съд, че рискът Делевски да погази закона е по-малък.

Ралев заяви пред магистратите, че е много обиден от повдигнатото му обвинение. Той е излязъл в 30-дневен неплатен отпуск от 31 май, за да не възпрепятства разследването и да няма достъп до общината.

Адвокатката му Сузана Алекова също настоя за по-лека мярка, тъй като докладните записки на Комисията за борба с корупцията са негодни доказателства спрямо съдебния кодекс.

По думите ѝ, обвинението лежи на извадени от контекста на разпитите изречения, а всъщност нито един от свидетелите не посочва, че Ралев е искал пари.

“Това са слухове и те не могат да бъдат от каквото и да е било значение за процеса. Споменавано е, че средствата са за някого, но никой не споменавал конкретно районния кмет“, обясни Алекова пред съда.

Тя подчерта, че клиентът ѝ е с чисто съдебно минало, трудово зает, с добра семейна среда, а и е съдействал на органите на реда.

Според нея наложената мярка “задържане под стража“ е предварителна присъда, което нарушава презумпцията за невинност.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм