Болест в семейството подтикнала ученика към Ислямска държава

Автор:
Понеделник, 10 Юни 2019 11:37
Болест в семейството подтикнала ученика към Ислямска държава

Болест в семейството е една от причините ученикът от Пловдив да започне да чете пропагандните сайтове на „Ислямска държава“. Родителите на 16-годишния ученик имат три деца.

Най-малкото било болно, дори имало период, когато животът му бил в риск.  

Заради родителското внимание към болното дете, тийнейджърът се почувствал пренебрегнат.

Не че не се грижели за баткото, но просто в семейството е имало друг проблем и той е решил, че е пренебрегнат, знаете децата на тази възраст колко са чувствителни, обясни пред „Телеграф“ адвокатът на младежа – Емил Велинов. 

В пропагандните сайтове тийнейджърът получили търсеното внимание, защото това бил основен начин на действие от вербовчиците.  Като изпечен психолог, агентът на групировката започнал да обсипва момчето с комплименти в чата.

„Ти си страхотен, много си готин, талантлив“, зарибявал го представителят на терористичната организация. Започнала комуникация на английски, в която непознатият ставал все по-близък с детето.

Предполага се, че двамата са контактували близо година.  

През това време тийнейджърът си купил от интернет знаме на „Ислямска държава, която било открито при обиските.

Агентът продължил да го обработва – защо не се поинтересуваш как се прави бомба.  

Оказало се, че момчето имало и основната суровина за приготвянето на самоделна бомба – амониева селитра, тъй като бил запален по растенията.

В началото количествата му били малки, но впоследствие си купил близо 15 кг. На тавана на кооперацията бащата обособил две помещения, в които синът му гледал растения.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • Мая

  И аз имам сайт, но никога не бих направила компромис със стила, фактите, разума и логиката, с цел повече олигофрени да ме четат. Ислямска държава, която в момента е от най-големите потребители на оръжие и военна техника, ще хаби цяла година, за да кара пъпчив тинейджър да прави бомба от амониева селитра в пластмасова кофа. Чшшш, алоооу, драскачите, съвсем се оакахте.

 • читател

  отговори на: Мая

  Манолова, гледай си тату чалгаджията Слави и бъдещия сигурен провал, ако въобще се пробвате на избори.

 • Дора

  И Фреди Меркюри беше болен.., но беше и остава завинаги велик.., а този слабак, ще си остане завинаги убиец, защото дори децата нямат право да убиват умишлено !!!
  Ако причината беше, че не може да се примири с болестта в семейството си, той би се самоубил или би избил болните си близки.., но не, този гений решил да отмъсти на здравите деца...
  Това е по-лошо от "ислямизация", ако адвокатът е прав, този младеж е два пъти по-опасен за обществото.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм