Оставиха в ареста единайсетокласник-дилър на дрога

Автор:
Вторник, 14 Май 2019 14:26
Оставиха в ареста единайсетокласник-дилър на дрога

18-годишен дилър на дрога остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".Това реши пловдивският районен съд днес следобед.

Виктор Бунарски  бе задържан, след като родители на деца алармираха, че е гонил малчуганите в двора на  ОУ Душо Хаджидеков заради дрога.

Той е бил арестуван с наркотици от служители на Четвърто РУ в края на миналата седмица. В петък около 19.30 ч. е видян в двора на елитното училище на ул.Богомил и при последван обиск криминалистите иззели от него два пакета с марихуана.

Бунарски бил отведен за едно денонощие в полицейския арест, а с постановление на прокуратурата срокът му на задържане бе удължен до 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал.3 т. 1 от НК за притежание на наркотици. Днес Бунарски бе доведен с белезници в съдебната зала на Районния съд в Пловдив.

Пред съда той заяви, че нямал нищо общо с дрогата, а бил в училището, тъй като играел там баскетбол. Момчето е ученик в 11 клас в СУ "Св. Климент Охридски". Адвокатът му - Никола Симеонов, настоя младежът да бъде освободен, тъй като цялото обвинение се крепи на показанията на деца. Според прокурора по делото Атанас Илиев обаче, Бунарски има криминално досие.

Той е бил обвинен в притежание на наркотици преди няколко месеца, но тъй като бил непълнолетен, досъдебното производство срещу него е било прекратено, посочи Илиев. В крайна сметка съдът го остави в ареста с мотива, че може да извърши друго престъпление или да въздейства на свидетелите по делото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм