АС намали с година затвора на водач, убил човек

Автор:
Сряда, 05 Декември 2018 12:13
АС намали с година затвора на водач, убил човек

Пловдивският апелативен съд намали с една година петгодишната ефективна присъда на 41-годишния Г.Б. Той е признат за виновен от Старозагорския окръжен съд в извършване по непредпазливост на катастрофа със смъртен случай.

На 30.10.2015 г. край Стара Загора подсъдимият управлявал без да притежава необходимата правоспособност колата си „БМВ“, с която се блъснал в лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 76-годишния Г.Д. от село Гурково. Опелът пресякъл пътя му, за да свие по черен път, а подсъдмият вместо да спре, отклонил БМВ-то наляво и не могъл да избегне удара. От сблъсъка водачът на Астрата останал заклещен в купето. На следващия ден починал в болница от нараняванията си.

Апелативните магистрати приемат, че в катастрофата има съпричиняване от страна на пострадалия, тъй като той отнел предимството на подсъдимия, което също е грубо нарушение на правилника за движение по пътищата. От друга страна съдиите са отчели, че спрямо Г.Б. има издадени 11 наказателни постановления, с които освен другите допуснати нарушения е установено, че управлява автомобил, без необходимото свидетелство за това.

Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм