Делото срещу Райфъла пак в съда

Автор:
Четвъртък, 11 Октомври 2018 16:27
Делото срещу Райфъла пак в съда

Делото срещу Атанас Червенков-Райфъла и тайфата му - Веселин З., Симеон Г., Бисер Р., Стефан Г. и Васил В. отново влиза в съда.
Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи – престъпления по чл. 116 ал. 1, по чл. 330 ал. 3 и по чл. 216 ал. 1 от НК.
Веселин З. като подбудител и помагач, Атанас Ч. като подбудител, Васил В. като помагач, Симеон Г. и Бисер Р. като извършители, са обвинени в това, че на 12 февруари 2014 г. в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят Аргир Г., собственик на медицински център в гр. Пловдив, като същият е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния блок, където е живеел в район „Южен“ в гр. Пловдив.
Петимата са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9 януари 2014 г. до 22 януари 2015 г. в гр. Пловдив. На 9 януари 2014 г. са били запалени лек автомобил, марка „Мерцедес ML 280“ и лек автомобил, марка „Тойота Ланд Круизер“, собственост на Антоний Й. и на фирмата на съпругата му Татяна Й. Колите били паркирани на ул. „Акация“ в гр. Пловдив. Поръчката за запалването била дадена от подс. Атанас Ч. на подс. Веселин З. Мотивът бил, че Атанас Ч. не бил избран за председател на Сдружение „Български ловно-рибарски съюз“ и му бил прекратен сключения с Община Пловдив 20-годишен договор за концесия на пазара на ул. „Младежка“ в гр. Пловдив, за което смятал, че има вина постр. Антоний Й. И двата автомобила са били запалени от подс. Васил В.
На 10 януари 2014 г., със същия мотив Атанас Ч. поръчал да бъде счупено предното обзорно стъкло на лек автомобил „Мерцедес GL 320“, собственост на фирмата на Татяна Й., което е било извършено от подсъдимите Симеон Г. и Васил В.
Веселин З. и Бисер Р. са обвинени и за извършен на 4 октомври 2014 г. палеж на лек автомобил, марка „Пежо“, собственост на лизингова къща, използван от лице от гр. Пловдив.
Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г. и Бисер Р. са обвинени и за умишлен палеж на лек автомобил, марка „Шкода Октавия“, който е бил запален на 10 януари 2015 г. Поръчката за запалването отново е била дадена от подс. Атанас Ч. поради лични причини, свързани с негова служителка. Те са обвинени и за извършен палеж на лек автомобил, марка „Мерцедес GL 320“, собственост на фирмата на Татяна Й. Колата е била запалена на 22 януари 2015 г. на ул. „Чернишевски“ в гр. Пловдив, като са пострадали три съседни автомобила.
По делото е подсъдим и Стефан Г. за държане на боеприпаси в големи количества, без надлежно разрешение, които са му били предадени от Атанас Ч. – престъпление по чл. 339 ал. 2 от НК. Атанас Ч. е обвинен и за предаването на боеприпасите на Стефан Г. – престъпление по чл. 339 ал. 4 от НК. Стефан Г. е обвинен, че на 24 януари 2015 г. е държал 575 броя ловни патрони без надлежно разрешение, като същите са били собственост на Атанас Ч.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм