Обама намалява данъците с инжекция от $ 300 млрд.

Автор:
Понеделник, 05 Януари 2009 14:46

ImageНовоизбраният президент на САЩ Барак Обама включва 300 милиарда долара за данъчни облекчения в своя пакет от стимули за американската икономика, който ще предложи на законодателите, предадоха агенциите.

„Американски план за възстановяване и реинвестиции“ на Обама ще струва от 750 милиарда до 1 трилион долара. Не е уточнено на каква сума възлизат данъчните облекчения, но според „Уолстрийт джърнал“, те може да достигат до 40 на сто от общите стимули. Данъчни облекчения ще имат хората, получаващи до 200 хиляди долара за година, като включва и кредити за компании, които наемат повече хора. Според прогнозите, това ще позволи „създаването или спасяването на 3 милиона работни места до 2011 г.

Намаляването на данъците за средната класа беше част от предизборните обещания на Обама и включва незабавни данъчни облекчения от 500 долара за отделни лица и 1000 долара за двойките. Демократите изразиха оптимизъм, че планът ще бъде одобрен в началото на февруари, седмици след церемонията по встъпване в длъжност на Обама на 20 януари.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм