Постоянен арест за зъботехник, блудствал с 9-годишна

Автор:
Четвъртък, 14 Май 2020 17:53
Постоянен арест за зъботехник, блудствал с 9-годишна

Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо зъботехника Г. К.

Той е обвинен в извършване на блудствени действия спрямо лице, ненавършило 14 г. – престъпление по чл. 149 ал.1 от НК.

Окръжният съд възприе напълно доводите на Районния съд, че макар досъдебното производство да е в начална фаза, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, а то е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години.

Окръжният съд сподели приетото от Пловдивския районен съд, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража не съществува опасност обвиняемият 54-годишен зъботехник да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Пострадалото лице е дете – значително под 14 години, което наред с конкретния начин на извършване на деянието формира завишена обществена опасност.

По делото са налице доказателства, че подобно поведение не е инцидентно за обвиняемия.

Съдът прие, че съществува реална, а не хипотетична опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият Г. К. да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм