Изпоарестуваха криминалните в Трилистник

Автор:
Понеделник, 06 Април 2020 16:59
Изпоарестуваха криминалните в Трилистник

Четирима мъже и две жени са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР при проведена на 5 и 6 април 2020 г., Специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност на територията на с.Трилистник, с. Скутаре и с. Рогош.

В акцията са участвали служители на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и служители на Районно управление - Труд.

Образувани са три досъдебни производства и три проверки във връзка с незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн, както и за незаконна сеч на дърва без писмено позволително.

Шестимата задържаните са на възраст от 23 г. до 62 г.

По време на Специализираната полицейска операция са проверени 125 лица и 119 моторни превозни средства, съставени са 11 акта и 6 фиша по Закона за движение по пътищата, както и 2 акта по Закона за българските лични документи и общо 10 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето – струпване на хора в парк и безцелно движение по улиците на горепосочените села.

Както съобщихме, по време на операцията служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив и на Районно управление -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив, са установили и задържали двама извършители на грабеж от дома на 86-годишен пенсионер в с. Трилистник.

По този повод главният прокурор Иван Гешев посети с. Трилистник заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Днес, 6 април 2020 г., Павел А., на 32 г., и Ангел М., на 16 г., са привлечени като обвиняеми за извършения в съучастие грабеж /престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, а за непълнолетния извършител и вр. чл. 63, ал.1, т.3 от НК/. Двамата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм