Медицинският съвет на проф. Костов хвърли пешкира

Автор:
Събота, 04 Април 2020 18:53
Медицинският съвет на проф. Костов хвърли пешкира

Медицинският експертен съвет към Министерския съвет начело с проф. Коста Костов прекратява дейност по-малко от две седмици след създаването му.

Съветът бе създаден в помощ на медиците в борбата срещу COVID-19 и като алтернатива на Националния оперативен щаб.

Той бе оглавен от проф. Костов, който пък е в открита вражда с ген. Венцислав Мутафчийски и още по време на първото си заседание влезе в пререкания с Националния оперативен щаб. Започна полемика относно качеството на бързите тестове, които се превърнаха в основна разделителна линия между Щаба и Съвета.

За 12-те дни от своето съществуване, от Експертния медицински съвет успяха да изготвят комплексен документ, който да служи за наръчник на медиците при битката с новия коронавирус и който проф. Костов сравни с находка, достойна за Ермитажа или Лондонската кралска галерия.

Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече били приключили.

На този етап обаче, министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.

Самият съвет при създаването си обяви, че ще дава по две пресконференции седмично и ще има своя интернет платформа. Нищо от това не се случи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Горкият идиот професжр

    Пияндето разбра, че не става за нищо. Молеше се журналистите да задават въпроси. Ама те са умни хора, какво да го питат. И така той накрая даде съвет да пийнем. Вино журтлнариста шеговито попита -мавруд ли. Пияндето каза купаж и мерло.

  • читател

    Дебилите с бели манти и литературни нагласи, сред редицата си гафове се разпуснаха. И както каза по Нова проф. Габровски, добре че ББ не избра тях, за реално действащ щаб срещу Короната: сега по болниците щяха да мрат българи като мухи. Не е зле, дебилите с манти да станат консултанти на шофьора на самолет Радев, макар, че по идиотските му предложения, нищо чудно да е съветван от дебилите с манти и писалки.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм