Първа глоба от 5 бона за нарушител на карантина

Автор:
Петък, 03 Април 2020 17:40
Първа глоба от 5 бона за нарушител на карантина

Районен съд – Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура и обвиняемия В. К., който е нарушил заповедта на здравния министър за спазване на задължителна карантина.

На 26 март 2020 г. обвиняемият е нарушил поставянето му под карантина от РЗИ – Видин, и не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок – на адрес в Пловдив, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 20202 г. във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

За така извършеното престъпление и на основание чл. 355 ал. 2 пр. 3 вр. ал. 1 от НК вр. чл. 55 ал. 1 т.1 и ал. 2 от НК страните се споразумяха на обвиняемия В. К. по реда на чл. 381 ал. 4 от НПК да бъде наложено наказание „ПРОБАЦИЯ“ при следната съвкупност от пробационни мерки:

- Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок десет месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично.

- Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца,

И ГЛОБА В РАЗМЕР НА ПЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА.

Определението е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм