Стаменов раздаде маски на хронично болни и домоуправители

Автор:
Петък, 03 Април 2020 12:24
Стаменов раздаде маски на хронично болни и домоуправители

Защитните средства са дарени на района от ученици в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместникът му Тошо Пашов, секретарят Емил Саралийски и старши експертът от администрацията Нина Стоилова раздадоха 600 маски за многократна употреба на 270 хронично болни, които се хранят в диетичните трапезарии на ул. „Родопи“ №48 и на ул. „Цар Калоян“ №13А.

От предпазните средства, ушити и дарени от ученици в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, получиха и домоуправителите на блоковете около училището. Това бе и изричната воля на децата, които прекарват голяма част от междучасията си в карето между улиците „Капитан Райчо“, „Петко Д. Петков“ и ул. „Раковски“.

Управителите на етажната собственост, които бяха трогнати от милия жест, обещаха да предоставят маските на съседите си, които нямат възможност да си закупят.

Кметът на район „Централен“ благодари за благородната и доблестна постъпка на учениците от X а клас и XI а клас от специалността „Сценичен костюм“ и на преподавателите им.

„Радвам се, че децата от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства осъзнават, че с подобни прояви на състрадание и великодушие ще направим по-лек за всички ни периода на изпитания, през който минаваме“, коментира Георги Стаменов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм