Трима иманяри спипани в могила край Красново

Автор:
Вторник, 10 Март 2020 08:40
Трима иманяри спипани в могила край Красново

Трима иманяри застават пред Окръжен съд Пловдив днес.

Подсъдими са Й. К., Г. Г. и И. З. Срещу всеки от тримата е повдигнато обвинение в това, че на 6 ноември 2016 г. в местността Кабаюг в землището на с. Красново, в съучастие, като извършители, са извършвали изкопни работи на територията на недвижима културна ценност – надгробна могила, представляваща част от голям могилен некропол, известен на археологическата наука от 1962 г., като при извършване на деянието са използвани технически средства – метал- детектори, комплектовани със сонди за търсене.

Срещу И. З. е повдигнато обвинение и в това, че в периода 6-8 ноември 2016 г. в Раковски и в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е държал оръдия, за които е знаел, че са предназначени за търсене на археологически обекти, а именно метал-детектори, оборудван със сонда.

Срещу И. З. е повдигнато обвинение и в това, че на 6/7 ноември 2016 г. в дома си в Раковски е държал повече от три – общо 406 археологически обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Делото е насрочено в разпоредително заседание.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм