Похвалиха полицията за броя разкрити престъпления

Автор:
Четвъртък, 05 Март 2020 16:50
Похвалиха полицията за броя разкрити престъпления

Поздравявам колегите от ОДМВР Пловдив за постигнатите високи резултати през изминалата 2019 г. – по-малко регистрирани престъпления и по-голям брой разкрити.

Отлични са резултатите на дирекцията и по отношение на конвенционалната престъпност – по-малко регистрирани престъпления против собствеността, кражби и грабежи, коментира зам. директорът на ГД “Национална полиция“ ст. комисар Николай Хаджиев след проведения отчет анализ за дейността на пловдивската полиция.

Хаджиев даде и положителна оценка по отношение разкриваемостта на престъпления, свързани с наркотици. Анализът сочи, че според цените на съдопроизводството иззетите на годишна база количества наркотици възлизат на сумата от близо 3 334 хиляди лева. При продажба на количествата сред потребители на улично ниво, печалбата от реализирането им би била двойна.

Като отлична бе определена и работата по линия на пътната безопасност и травматизъм с намален брой пътно-транспортни произшествия, ранени и загинали.

По този критерий в сравнение с 2018 г. се отчита спад на ПТП с 27 броя по-малко, като е намалял и броят на жертвите спрямо година по-рано.

Отново бе подчертана и ролята на мобилните екипи за активно противодействие на конвенционалната престъпност и посещението им по график на малките и отдалечени населени места. В резултат на активните посещения на служителите и доброто им взаимодействие с местната власт, дирекцията отчита по-малко регистрирани престъпления: по-малко грабежи, висока разкриваемост , по-малко домови кражби и кражби от търговски обекти, измамите също бележат спад.

Старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР - Пловдив, бе категоричен, че специализираните полицейски операции, свързани с наркоразпространението и държането на наркотични вещества в района на училищата ще продължат и определи действията в тази насока като изключително ефективни.

Директорът на пловдивската полиция даде пример с последните резултати от провеждащите се веднъж седмично операции “Не на дрогата в училище”. Само в рамките на вчерашната акцията бяха задържани 10 д. – трима за наркоразпространение в близост до учебни заведения и 7 по досъдебни производства за държане на наркотици.

Нормално протича и процесът, свързан с подмяната на български лични документи.

Към днешна дата на територията на Пловдивска област са подменени 13 800 документа. Като приоритетни направления в работата на дирекцията през настоящата година бяха посочени конвенцианална престъпност, наркоразпространението и ограничаване жертвите от ПТП.

Старши комисар Рогачев допълни, че ща продължи ефективното взаимодействие в работата на полицията и прокуратурата най-вече по отношение на икономическите престъпления.

Анализът на дирекцията се състоя в присъствието на ръководителите на административни институции – Окръжна и Районна прокуратура, Окръжен съд, Окръжен следствен отдел, Началник сектор БОП, ТДНС, РДПБЗН , ЗЖУ, кмета на община Пловдив и ръководния състав на пловдивската полиция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм