1.5 г. условно за бивш шеф на Кризисния център за деца

Автор:
Петък, 28 Февруари 2020 12:28
1.5 г. условно за бивш шеф на Кризисния център за деца

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден бившият управител на Кризисен център за деца в Пловдив Георги Георгиев /44/ за това, че през от 27.02.2013 г. до 17.06.2014 г. е присвоил на 16 пъти чужди пари в общ размер  4 118 лева, собственост на Кризисен център за деца при Община Пловдив.

Той е осъден и за това, че през периода от 28.02.2013 г. до 22.06.2014 г., в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управител на Кризисен център за деца е съставил официални документи - констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения,в които е удостоверил неверни обстоятелства и изявления.

Районен съд – Пловдив е наложил на Георгиев едно общо най-тежко наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

По делото е установено, че в горепосочения период, Георгиев бил управител на „Кризисен център за деца“, гр. Пловдив. В качеството си на длъжностно лице, през 2013 г. той сключил с тъста си К. С. - 10 граждански договора, а през 2014 г. – още шест, за ремонти в сградата, поддръжка, почистване, отстраняване на стара подова настилка и др.

Договорите са били сключени от Георгиев със съзнанието, че К.С. няма да извършва реално работа по тях.

Констативните протоколи за приемане на „работата“ са подписани от подсъдимия, въпреки посочените в тях неверни обстоятелства.

В продължение на година и половина на тъста на подсъдимия били изплащани възнаграждения по гражданските договори, без реално същият да е извършил каквито и да било ремонтни дейности.

Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били извършени от К. С., а от персонала или децата, които се намирали в Кризисния център. Георгиев изготвил 15 документа, в които удостоверил неверни обстоятелства, че работата е свършена от К. С., на когото били преведени 4 118 лева по банков път.

Присъдата на Районен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм