Окончателно: Двойката с менте банкноти - в ареста

Автор:
Четвъртък, 27 Февруари 2020 15:38
Окончателно: Двойката с менте банкноти - в ареста

Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователи жалбите на Б. М. и Ц. Д. срещу определенията на Окръжен съд – Пловдив, с които им взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и ги остави в ареста.

На Б. М. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 244 ал.1 от Наказателния кодекс за прокарване в обръщение на неистински банкноти с номинал 50 лева.

Това е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години. Съдът прецени, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства остава непроменено обоснованото предположение, че той е съпричастен към извършване на деянието, в което е обвинен.

Обвиняемият Б. М. е осъждан многократно, включително и за същия вид престъпление по чл. 244 от Наказателния кодекс. За това съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение той може да извърши престъпление и да се укрие, защото е бил обявен на общодържавно издирване.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и обвиняемата Ц. Д., която беше задържана на 16.02.2020 г. заедно с мъжа, с който живее. Той не е обжалвал „задържането си под стража“.

Спрямо Ц. Д. са повдигнати обвинения за тежки престъпления - за това, че на 16 февруари 2020 г. в гр. Пловдив и в землището на гр. Съединение, обл. Пловдив, в съучастие като съизвършител е държала с цел разпространение без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества в големи размери – 1005.83 грама хероин на стойност 50 291 лева – престъпление по чл. 354а ал. 2 вр. изр. 1 вр. ал. 1 вр. чл. 26 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм