Кръгла маса за нелоялни адвокатски практики

Автор:
Четвъртък, 13 Февруари 2020 09:33
Кръгла маса за нелоялни адвокатски практики

Комисията за борба с нелоялната конкуренция към Висшия Адвокатски Съвет и Адвокатски съвет Пловдив, като домакин, канят на кръгла маса за обсъждане на проблемите по нелоялното набиране на клиенти по оказване на безплатна правна помощ и защита, извън случаите регламентирани в Закона за адвокатурата и други форми на дисциплинарни нарушения при упражняване на адвокатската дейност.

Кръглата маса ще се проведе на 17.02.2020 г. от 13:00 часа в зала "Пълдин", хотел Тримонциум Рамада, в Пловдив, с участие на адвокати от Адвокатските колегии в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян.

Адвокатите от колегиите ще имат възможност да предоставят информация за установени от тях случаи на адвокатска дейност в противоречие със Закона за адвокатурата, включително и установени случаи на извършване на адвокатска дейност от трети лица.

Ще се направят и конкретни предложения за предприемане на ефективни мерки за предотвратяване на нелоялната конкуренция вътре и извън Адвокатурата, както и предложения за регламентация на рекламата на адвокатската дейност, регламентация и контрол на електронни платформи за правни консултации, електронната страница на адвоката в Интернет и други.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм