Бивша чиновничка в Родопи мами 10 души с 69 бона

Автор:
Сряда, 05 Февруари 2020 06:04
Бивша чиновничка в Родопи мами 10 души с 69 бона

Пред Районен съд Пловдив за пореден път се изправя бившата служителка на община Родопи Запрянка Нихтянова от с. Цалапица, измамила 10 души със 69 000 лева под предлог, че ще им осигури евтини имоти.

Обещаваше ни какво ли не, разказа една от измамените жени преди предишно заседание по делото в Районния съд.

По думите й Нихтянова е била дългогодишен служител на общината и никой от потърпевшите не предполагал, че може да извърши подобно нещо.

Тя е била младши експерт-координатор ТСУ – ОС при Община „Родопи“, но твърдяла, че се занимава с общинската собственост, и убеждавала хората, че ще им съдейства за закупуване на различни общински имоти, което не отговаряло на истината.

Тя твърдяла, че е член на комисията за отдаване на общински имоти и продажба на имоти в общината, както и че е на граждански договор към Община „Пловдив“, където била включена в комисия, занимаваща се с общински имоти.

 Всички тези действия мотивирали свидетелите да й се доверят, както и да й предават различни документи и посочени от подсъдимата суми под предлог, че са необходими за различни такси, услуги, вписвания, заверки и др.

Нихтянова е обвинена, в това, че в периода 14.05.2010 г. – 24.06.2013 г. в Пловдив и в с.Цалапица, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е въвела и поддържала в заблуждение у 10 лица и с това им е причинила имотна вреда в общ размер на 69 000 лв.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм