Иззеха марихуана от дилъри

Автор:
Петък, 31 Януари 2020 13:38
Иззеха марихуана от дилъри

В хода на работа по линия на разпространение и употреба на наркотични вещества на територията обслужвана от РУ Карлово на 29 януари служители на криминална полиция са задържали 37 годишен мъж, криминално проявен по линия на притежаване и отглеждане на марихуана. При последвал личен обиск и изземване в условията на неотложност във вътрешен джоб на якето на мъжа са намерени и иззети полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Видно от изготвената експертна справка е, че откритото вещество е марихуана с общо тегло 0.58 гр. /една доза/. По случая в РУ Карлово е започнато бързо производство за престъпление по чл.354А, ал.3 от НК – притежаване на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

В хода на работата по случая разследващите установили разпространителя на наркотични вещества. В хода на неотложни действия, служители от група криминална полиция в районното управление задържали 25 годишен уличен дилър. При последвалия личен обиск и изземване в дилъра намерили един брой полиетиленово топче, съдържащо НВ марихуана. При последвалото претърсване и изземване в дома му в Карлово на различни места са намерени и иззети 18 топчета наркотично вещество, наподобяващо марихуана и 4 топчета амфетамин, както и електронна везна. Експертната справка е установила, че се касае за марихуана с общо тегло 12.42гр. и амфетамин с общо тегло 1.24 гр. По везната са намерени следи от марихуана и амфетамин.

Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354А, ал.1 от НК – притежаване и разпространение на наркотични вещества. Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР и след като му е повдигнато обвинение -за срок от 72 часа. Придобитата оперативна информация на служителите от районното управление е спомогнала да бъде установен още един разпространител - 27 годишен мъж от село Христо Даново. В условията на неотложност в дома на лицето е извършено претърсване и изземване. Открити са електронна везна и глави зелена листна маса наподобяващи марихуана. Установено е, че марихуаната се установи, че е 250 грама, но точното количество и вид на наркотичното вещество ще бъде установено след изготвянето на експертна справка от базова научно техническа лаборатория при ОДМВР Пловдив. Лицето е криминални прояви по линя разпространение на НВ и е задържано за 72 часа. Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата.

На 30 януари в Карлово в хода на същата операция е за задържан и 45 годишен мъж, който бил спрян от полицейските служители за проверка. Мъжът управлявал лек автомобил „Опел Астра“. Справка показала, че лицето е криминално проявено и осъждан. Направения му тест за употреба на наркотични вещества реагирал на канабис. В хода на работа е последвалото претърсване и изземване в дома му, където са намерени и иззети 10 гр. марихуана и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм