Спипаха с дрога рецидивист и гаджето му

Автор:
Четвъртък, 30 Януари 2020 12:50
Спипаха с дрога рецидивист и гаджето му

Служители на криминална полиция на Шесто РУ задържаха за разпространение на наркотици мъж и жена, живели на семейни начала.

19 годишното момиче е от Асеновград и е задържано по линия незаконно разпространение на наркотици.

В хода на извършваната проверка – претърсване и изземване от частен адрес на ул. «Сполука» в Пловдив, полицейските служители от райноното управление иззели два найлонови плика със суха растителна маса, 1 найлонова торба със 6 броя найлонови ъгълчета, завързани на възел, съдържащи бяло прахообразно вещество и 28 броя найлонови ъгълчета съдържащи суха зелена листна маса и сума пари. От извършената ескпертна справка е установено, че сухата зелена листна маса във всички иззети обекти е марихуана с тегло 21 грама, а бялото прахообразно вещество не съдържа наркотични вещества.

На 28 януари жената е задържана в арестните помещения за срок до 24 часа по реда на чл. 72 ал 1 от ЗМВР. В сутрешните часове на следващия ден е задържан и 37 годишен мъж от Пловдив, който живеел на сеейни начала с 19 годишното момиче на същия адрес. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпление по чл 354А от НК. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално- следствени действия е установено, че мъжът е съпричастен към съхранението на иззетите наркотични вещества. Същият е задържан в арестните помещения на Шесто РУ за срок до 24 часа, а момичето е разпитано в качеството му на свидетел и освободено. След доклад на случая в прокуратурапа е започнато бързо производство за престъпление по чл . 354 А ал 1 от НК.  

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм