Шофьор на линейка отказа да помогне за жена с инсулт

Автор:
Сряда, 22 Януари 2020 10:27
Шофьор на линейка отказа да помогне за жена с инсулт

Брутално поведение на шофьор на линейка, отказал да помогне на лекар да премести пациент с инсулт до колата на Спешна помощ, предизвика възмущение в социалните мрежи. От клипа става ясно, че водачът не желае да се включи в пренасянето на възрастна жена до линейката.

От здравното министерство коментират пред Нова тв, че ръководител на спешния екип е лекарят и шофьорът на линейката трябва да го подпомага всячески.

Според д-р Весела Танева, екипът бил повикан при пациентка в безпомощно състояние, която не може да се движи. Докторката помолила съсед, докато преглежда пациентката да помоли шофьора, да подготви носилката пред входа и да помогне за изваждането на жената.

След малко съседът се върна и каза: Вашият шофьор отказва да дойде и да помага при носенето на пациента“. Аз излязох с едната от чантите и когато излязох видях, че носилката беше извадена, но те се караха помежду си – шофьорът и съседа, разказва лекарката. 

В момента водачът е на обучение и не е открит за коментар.

Лекарката каза още, че досега не е имала такъв случай на отявлен отказ от страна на шофьорите на линейки. Тя се оплакала на завеждащия смяната и ръководството.

Според директора на ЦСМП Пловдив д-р Иван Стойков, по случая е назначена вътрешна проверка. По думите му поведението, което се вижда на клипа е неприемливо.

Шофьорите са длъжни да изпълняват указанията на лекаря и фелдшера, с който работи и активно да участва в обслужването на пациента, коментира Стойков.

Даже има разписана ситуация в нормативите, при която, ако няма кой да помогне, се изпраща още един екип от завеждащия смяна.

Шефът на ЦСМП заяви, че ще разговаря и с водача на линейката и едва тогава ще прецени дали и какви наказания ще наложи.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм