Спецакция в три нощни клуба, масови нарушения

Автор:
Неделя, 12 Януари 2020 12:21
Спецакция в три нощни клуба, масови нарушения

През изминалото денонощие е проведена специализирана полицейска операция по линия "Питейни заведения" на територията на Пловдив и сeло Крумово.

В хода на акцията служители на Икономическа полиция, специализирани полицейски сили, Митница Пловдив, Агенция по храните, Регионална здравна инспекция, Инспекция по труда, Регионалната дирекция по пожарна безопасност и Общински инспекторат са изискали от проверените обекти цялата търговска документация, както и спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, забраната за сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18 годишна възраст, спазване разпоредбите на Закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия.

Две от проверените заведения са в Пловдив, а едно в село Крумово.

В "Морадо" на ул. Авксенти Велешки 19 проверяващите са установили, че не се спазват разпоредбите, свързани с тютюнопушенето и са съставили 2 акта по чл.56, Ал.1 от Закона за здравето за тютюнопушене в заведението от РЗИ.

С протокол от НАП е установена разлика в касовата наличност - ще бъде издаден акт по чл.33, Ал.1 от Наредба 18.

Протокол от Общински инспекторат е констатирал, че категоризацията е на стария собственик. Връчени са още покана от 01 РСПБЗН за явяване за издаване на акт за неосигурени евакуация според броя места, както и призовка от Инспекция по труда за представяне на документи.

В Кафе аперитив ДИАБЛО в село Крумово проверяващите установили, че разрешението за удължено работно време е било до  27.12.2019 г.

Установени са  8 непълнолетни лица в клуба след 22.30 часа, едното от които работи зад бара. 

Извикан  е автопатрул на Пето  районно управление.

Съставен е протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност.

Съставен е  и акт по Закона за здравето за тютюнопушене.

Установено е едно лице, работещо без трудов договор и непълнолетно лице, заместващото бармана, също без трудов договор - издадена е призовка от Инспекция по труда щ ще бъде съставен акт.

Сред проверените обекти е и кафе-бар "Ъндър Сити" на ул. "Райко Даскалов" 53 в Пловдив. Установена  е липса на разрешение за удължено работно време.

Съставен е и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм