Крадец на велосипеди на съд

Автор:
Понеделник, 30 Декември 2019 16:21
Крадец на велосипеди на съд

Районна прокуратура- Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.К., на 61 г., за това, че в периода от 22 май 2019 г. до 4 юни 2019 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е отнел чужди движими вещи – три велосипеда и един мобилен телефон, на обща стойност 835 лева, от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.2 във вр. чл. 195 ал.1 т.3 и 4 във вр. чл. 194 ал.1 във вр. чл. 29 ал.1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият К.К. е осъждан многократно за различни престъпления против собствеността. През септември 2016 г. е изтърпял последното си ефективно наказание „лишаване от свобода“.

На 22 май 2019 г., около 9 часа, в гр. Пловдив, обвиняемият минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. К.К. решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева.

На 29 май 2019 г. обвиняемият К.К. отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок в гр. Пловдив. След това той се придвижил до гр. Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

На 4 юни 2019 г. обвиняемият К.К. влязъл в жилищен блок в гр. Пловдив с намерение да извърши кражба. Той отворил входната вратата на един от апартаментите и видял на шкаф в коридора, оставен мобилен телефон. Собственичката на жилището през това време била в съседна стая. К.К. взел телефона и затворил вратата. В същия вход пред избените помещения бил оставен велосипед, който не бил заключен. К.К. отнел и него. След това продал велосипеда за 100 лева на непознат мъж в близкия магазин. Парите изиграл в казино. По-късно продал и мобилния телефон за сумата от 40 лева. 

Според изготвената по делото експертиза общата стойност на отнетите вещи е 835 лева.  След подадени сигнали в полицията, обвиняемият К.К. е задържан. На 10 юни 2019 г. спрямо него от съда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт и спрямо Д.Д., на 35 г., за това, че на 28 септември 2019 г., в гр. Пловдив, в условията на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство, е отнел чужди движими вещи – един брой велосипед, на обща стойност 92 лева, от владението на другиго, с намерението противозаконно да го присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 във вр. чл. 195 ал.1 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 септември 2019 г., в гр. Пловдив, през нощта, обвиняемият се разхождал в централната градска част  По пътя си той забелязал велосипед, заключен на стоянка и го отнел чрез използване на техническо средство. Откарал колелото в дома си. Собственичката подала сигнал в полицията за кражбата. По-късно обвиняемият Д.Д. продал велосипеда за 30 лева на негов познат. В хода на оперативно – издирвателните мероприятия са били иззети записи видеокамери. Обвиняемият е бил разпознат и задържан от полицейски служители. Велосипедът е върнат на собственичката му. До момента Д.Д. е осъждан девет пъти. Спрямо него е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд.- Пловдив да насрочи заседания по делата.    

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм