Зам.-кмет от Западен на съд за присвояване

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 06:34
Зам.-кмет от Западен на съд за присвояване

Зам.-кметът на район "Западен" Георги Георгиев се изправя пред съда. Той е обвинен в злоупотреба с публични средства в периода 27 февруари 2013 г.- 17 юни 2014 г.

Той е на подсъдимата скамейка за присвояване на 4118 лв., които били изплатени на тъста му Костадин Сейменски за ремонтни дейности в сградата на кризисния център за деца.

Според обвинението Георгиев е сключил граждански договори с бащата на жена си и е съставил фалшиви протоколи за неизпълнени строителни дейности.

Ето и съобщението на съда:

Подсъдим по делото е Георги Георгиев– зам. кмет на р-н „Западен“ при Община гр.Пловдив, обвинен за престъпление за това, че през периода 27.02.2013г. – 17.06.2014г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление – като е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице - Управител в „Кризисен център за деца“ – гр.Пловдив при Община Пловдив е присвоил чужди пари в общ размер от 4118,11 лв., които били изплатени по сключени с едно и също лице – неговият тъст К. С. граждански договори за извършване на различни ремонти по поддръжка на сградата на „Кризисния център“, които ремонти не са били извършвани и за престъпление по чл.311 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от НК, това, че през периода 28.02.2013г. – 22.06.2014г. в гр.Пловдив, в кръга на службата си е съставил официални документи – констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения по т.3 от гражданските договори, сключени с К.С., в които е удостоверил неверни обстоятелства и изявления – че са изпълнени от К. С., с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите. По делото са призовани 57 свидетели и 3 вещи лица.

 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм