Окончателно: 4 г. и 10 м. за пиян надзирател, убил момче

Автор:
Събота, 30 Ноември 2019 09:07
Окончателно: 4 г. и 10 м. за пиян надзирател, убил момче

Решение на Апелативен съд – Пловдив беше потвърдено изцяло от Върховния касационен съд.

Магистратите оставиха в сила присъда от 4 години и 10 месеца лишаване от свобода, постановена от Пазарджишкия окръжен съд, спрямо надзирателя от Затвора Пазарджик Георги Доков

Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години.

Надзирателят е признат за виновен в това, че на 30.08.2018 г., около 20.40 часа, при управление на МПС – лек автомобил „Опел Астра“ по общински път, свързващ селата Сарая и Ивайло, в посока с. Ивайло, в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.56 на хиляда, е нарушил правилата за движение, избирайки скорост от 65 км/ч, не се е съобразил с конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, при което по непредпазливост е причинил смъртта на 16-годишно момче.

Пазарджишкият окръжен съд е разгледал делото при съкратено съдебно следствие, тъй като подсъдимият е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Заради това съдът му е определил наказание от 7 години и 3 месеца лишаване от свобода, което е намалил с 1/3 съобразно привилегията на чл. 58а, ал.1 от Наказателния кодекс и така размерът й е 4 години и 10 месеца.

Апелативните магистрати са я потвърдили, но страните са обжалвали пред Върховния касационен съд, който също е потвърдил решението на въззивния съд.

Присъдата е влязла в сила и приведена в изпълнение.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм