Постоянен арест за дилър спипан с дрога за 4 бона

Автор:
Четвъртък, 28 Ноември 2019 12:37
Постоянен арест за дилър спипан с дрога за 4 бона

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т. Б., взета първоначално на 2.10.2019 г. и обжалвана отново миналата седмица.

Т. Б. е задържан на 28.09.2019 г. от полицията в Сопот и е обвинен в държане на наркотици с цел разпространение. При обиска и претърсването на мазето и дома му са иззети близо 30 грама марихуана на стойност около 170 лева и 130 грама амфетамини на стойност около 4 000 лева.

Апелативният съд прецени, че са налице всички изискуеми от закона предпоставки спрямо обвиняемия да продължи да действа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според съда, Т. Б. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив (съден е преди това за кражби и държане на наркотици). От събраните до момента доказателства продължава да е налице обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, в което е обвинен. Относно искането за излизане от ареста заради влошено здравословно състояние на Т. Б. /счупен крак още преди задържането му/, съдът прецени, че вече са правени консултации с медицински лица в ареста и ако състоянието му се влоши има възможност да бъде лекуван и в затворническа болница.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм