Смърт на адвокатка отложи делото срещу Илиян, убил годеницата си

Автор:
Четвъртък, 14 Ноември 2019 13:39
Смърт на адвокатка отложи делото срещу Илиян, убил годеницата си

Внезапната смърт на адвокат Розалина Апостолова за пореден път отложи делото срещу убиеца на Милена Динова от Куртово Конаре - Илиян Рангелов днес. Тази сутрин в съдебната зала на Окръжния съд се разбра, че юристката, която пое защитата на убиеца през октомври, е починала от инфаркт преди няколко дни.

Така делото изобщо не стартира. Адвокат на 30-годишния Рангелов бе служебен защитник от пловдивската адвокатска колегия Светлана Калпакчиева. Тя обаче обяви, че едва вчера е получила писмото, че ще защитава убиеца и не е успяла да се запознае с томовете по делото.

В залата днес Илиян Рангелов обяви, че иска да си наеме нов адвокат. Въпреки това за следващото заседание на 28 и 29 ноември, бе призована и служебната му защитничка Светлана Калпакчиева. Насрочена бе и трета дата - 9 декември.

Припомняме, че на разпоредителното заседание родителите на убитото момиче поискаха 400 000 лв. кръвнина от бившия й годеник. Освен това те настояха и за 6000 лв. - стойността на надгробния паметник на Милена.
По време на първото разглеждане на делото Рангелов получи 14-годишна присъда от Окръжния съд в Пловдив, а апелативните магистрати завишиха наказанието му на 16 години затвор при първоначален строг режим.

След запой в кръчмата в село Куртово Конаре той уби годеницата си Милена на 28 декември 2016 година заради ревност. Намушкал я с нож малко след полунощ, когато момичето отивало на работа в месокомбинат в съседно село и трябвало да бъде взето от свои колеги, за да пътува с тях. После Илиян се прибрал вкъщи и си легнал. Станал чак, когато в дома му дошла полиция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм